Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 63 kişi öldü. Ülkede 2021 yılında da yıldırım çarpması nedeniyle 50'den fazla kişi ölmüştü.

Güney Asya ülkesi Hindistan geçtiğimiz günlerde devasa bir reklam panosunun düşmesi sonucu 14 kişinin ölmesiyle gündeme gelmişti. Şimdi yine bir felaketle manşetlerde. Ülkede yıldırım düşmesi sonucu Uttar Pradeş’te en az 43, Bihar’da ise 20 kişi öldü.

Çok sayıda yıldırım düştü

Hindustan Times’ın haberine göre, Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Uttar Pradeş’in 10 bölgesinde ve Bihar’ın çeşitli bölgelerinde çarşamba ve perşembe günleri çok sayıda yıldırım düştü.

Yıldırım düşmesi sonucu Uttar Pradeş’te en az 43, Bihar’da ise 20 kişi öldü.

40 kişi de yaralandı

Sağlık yetkilileri, ayrıca, Bihar eyaletinde 40 kişinin de yaralandığı bilgisini paylaştı. Meteoroloji uzmanları, bu tür çok sayıda güçlü yıldırım olaylarının muson aylarında olağan dışı olduğunu vurgularken, IMD, çarşamba ve perşembe günü sadece Hindistan’da değil, Bengal Körfezi ve Arap Denizi de dahil olmak üzere yakın bölgelerde 240 bin yıldırım düşmesi vakası olduğunu duyurdu.IMD, gelecek beş gün boyunca Hindistan’ın güneybatı ve kuzeydoğusunda şiddetli yağışlar beklendiği uyarısında bulundu.

2021’de de 50’den fazla kişi ölmüştü

Hindistan’ın kuzey vilayetlerinde 2021’in temmuz ayında yıldırım çarpması sonucu 50’den fazla kişi ölmüştü. Yıldırımdan en çok etkilenen vilayet de bu seferki gibi yine Uttar Pradeş olmuştu. Komşu vilayet Racastan’da da çok sayıda kişi yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Ölenlerden 11’i Jaipur’da 12. yüzyıldan kalma bir anıtı ziyaret ediyordu. Grup, yağmur yağarken anıttaki gözetleme kulesinin tepesinde selfie çekiyordu.

Hindistan pişiyor: Yeni Delhi 52,3 dereceyle kendi sıcaklık rekorunu kırdı