Lübnan'ın başkenti Beyrut'a İsrail saldırıları devam ediyor. İsrail saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 31'e yükseldi. Akil dışındaki önemli bir Hizbullah üyesi daha öldürüldü.

İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yönelik saldırıları ikinci gününde de devam ediyor. 31 kişinin canını alan saldırılarda, 3 çocuğun da hayatını kaybettiği ifade edildi. Öte yandan İbrahim Akil’in öldürülmesi ardından bir açıklama daha yapan Hizbullah, öldürülenler arasında örgütün en üst düzey komutanlarından Akil’in yanısıra Ahmet Mahmut Vehbe’nin de bulunduğunu duyurdu.

İsrail’in Beyrut’un güneyinde yer alan banliyölerini hedef alan saldırılarında aralarında üç çocuk ve yedi kadın da dahil olmak üzere 31 kişi öldü. Sağlık Bakanlığı açıklamasına göre 68 de yaralı var.  Daha önce saldırıda aralarında üst düzey bir Hizbullah liderinin de bulunduğu en az 14 kişinin öldüğü sanılıyordu.

İran destekli Direniş Ekseni’nin Lübnan ayağını oluşturan Hizbullah, saldırıda en az 16 mensubunun öldürüldüğünü, içlerinde örgütün en üst düzey komutanlarından Hacı Abdülkadir ya da Hacı Tahsin olarak bilinen İbrahim Akil’in yanısıra Hacı Ebu Hüseyin Samir olarak bilinen komutanı Ahmet Mahmut Vehbe’nin de bulunduğunu açıkladı.

Hizbullah’ın kuruluşundan bu yana örgütteydi

1964’te doğan ve kuruluş aşamasında Hizbullah’a katılan Vehbe, İsrail’in Lübnan’ı işgaline direnişte önemli rol oynadı, 1984’te İsrail tarafından esir alındığında direnişe sadık kaldı, 1997’de Güney Lübnan’da operasyona kalkışan İsrail özel operasyon kuvveti Şayetet 13’e düzenlenen Ensariye pususunda saha komutanı olarak kilit rol oynadı.

Hizbullah, Ekim 2023’ten beri devam eden çatışmalarda İsrail tarafından öldürülen 497 üyesinin adını açıkladı.

Hizbullah, İsrail saldırısında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’in öldüğünü duyurdu