Lübnan'n başkenti Beyrut'a saldırılarını sürdüren İsrail, Gazze'de de yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okulları hedef almaya devam ediyor. İsrail'in saldırdığı okulda çoğu kadın ve çocuk 22 kişi öldürüldü

7 Ekim’deki Hamas’ın Aksa Tufanı Operasyonu ardından Gazze’yi topyekûn işgale başlayan İsrail’in saldırıları devam ediyor. Bir yandan Lübnan’ın başkentini vuran İsrail, Gazze’de de yerinden ettiği Filistinlilerin sığındığı okulu hedef aldı. Saldırıda, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 22 sivil katledildi.

Saldırının ardından İsrail söz konusu okulun “Hamas komuta merkezi” olduğunu iddia etti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre yerel kaynaklar, Gazze Şehri’nin güneyindeki El Zeytun mahallesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı okulu vuran İsrail hava saldırısında en az 13 sivilin öldürüldüğünü, onlarca sivilin yaralandığını söyledi. Ardından ölü sayısının 22’ye, yaralı sayısının 39’a çıktığını duyuran Hamas hükümetinin medya ofisi, 3 aylık bir bebek dahil 13 çocuğun ve 6 kadının ölenler arasında olduğunu belirtti. Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısındaki Üniversite Koleji’ne yönelik bombardımanda da en az 8 kişi yaralandı.

Gazze Şeridi’nin en güneyindeki Refah’ta da Gazze sağlık bakanlığının depolarını vuran İsrail en az 4 sağlık çalışanının ölümüne neden oldu. ambulans ekiplerinin ölü ve yaralılara ulaşamadığı açıklandı. İsrail ordusu, “Zeytun’daki el Felah okulunun içine kurulmuş Hamas komuta odasına hava saldırısı düzenlediği”, savaşçıların burayı” İsrail’e ve orduya karşı saldırılar planlamak ve gerçekleştirmek için kullandığı” açıklamasını getirdi.

Gazze’de son 3 günde 119 Filistinli öldü

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023 ila 31 Ağustos 2024 tarihleri arasında İsrail saldırılarında hayatını kaybeden 34 binden fazla Filistinlinin ismini açıkladı. ( Murat Usubali – Anadolu Ajansı )

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda son 3 günde 119 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 351 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun son 72 saatte Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde “12 katliam” gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 119 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 209 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 41 bin 391’e, yaralı sayısının da 95 bin 760’a çıktığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

İsrail Beyrut’ta 31 can aldı: Hizbullah’ın Akil’den sonra bir kilit ismi daha öldü