Dışişleri Bakanlığı İsrailli bakan Katz'ın Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada Katz'ın sözleri 'başarısız bir psikolojik harekat girişimi' olarak nitelendirildi.

Türkiye ve İsrail arasında yaşanan diplomatik gerilim bir kez daha gündeme damga vurdu. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın sosyal medya üstünden Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamaları Ankara’da sert tepkiye yol açtı. Katz’ın açıklamaları Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı bir açıklamayla yanıtlanırken kullanılan ifadeler diplomatik ilişkilerde yeni bir kırılma işareti oldu.

Dışişleri Bakanlığı Katz’ın sözlerini ‘başarısız bir psikolojik harekat girişimi’ olarak nitelendirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada İsrail’in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bu tür açıklamalarla dikkat çekmeye çalıştığı ve gerçek sorunlardan kaçınma çabasında olduğu dile getirildi. Özellikle Filistin meselesinde Türkiye’nin kararlı duruşu ve İsrail’e sert tutumunun hedef alındığına dikkat çekilen açıklamada İsrail’in hamlelerinin başarısız olacağı vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı İsrail’in Filistinlilere saldırılarını ‘soykırım’ olarak tanımlarken bu zulme karşı uluslararası alanda adaletin yerini bulması gerektiğini ifade etti. “İsrail Dışişleri Bakanı Katz Filistinlilere yapılan zulüm ve soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde hesap verecek” şeklinde tepki veren Ankara açıklamayla İsrail’in uluslararası hukuk karşısındaki sorumluluğunu bir kez daha hatırlattı.

Bakanlığın açıklamasının tam hali şöyle:

“İsrail Dışişleri Bakanının ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan iftira dolu bir paylaşım daha yaptığı görülmektedir. Söz konusu açıklamayı ilgi çekmeye ve gündemi değiştirmeye dönük, başarısız bir psikolojik harekat girişimi olarak değerlendiriyoruz.

İsrail Dışişleri Bakanının, Filistinlilere uygulanan soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde yapacağı savunmasını bekliyoruz. Türkiye, İsrail’in zulüm politikalarının karşısında durmaya ve Filistinlilere en güçlü desteği vermeye devam edecektir.”

Katz ne dedi?

Daha önce de Erdoğan hakkında tepkisel paylaşımlarda bulunan ve bu paylaşımlarını hiciv içerikli görsellerle süsleyen Katz bu seferki paylaşımında şöyle yazdı:

“7 Ekim katliamının yıldönümünde özgür dünya Hamaslı canileri kınarken diktatör Erdoğan onları övüyor: ‘Onlar Türkiye için savaşan özgürlük savaşçıları’. Yani tecavüz etme özgürlüğü, öldürme özgürlüğü, cesetlere saygısızlık etme ve bebekleri yakma özgürlüğü. Erdoğan Türkiye’yi Müslüman Kardeşler müttefiklerine satarken (Mustafa Kemal) Atatürk’ün mirasını yok ediyor.”

Katz’ın paylaşımında Hamas lideri Yahya Sinvar ve Erdoğan’ın bulunduğu bir görsel kullanması dikkat çekti.

İsrailli Bakan vazgeçmiyor: Yine İmamoğlu’nu etiketleyip Erdoğan’a yüklendi

İsrailli bakan ‘Erdoğan Hamas’ın terör hücrelerine para ve silah veriyor’ dedi, Dışişleri yalanladı: İftira