Danimarka polisi Kopenhag'daki İsrail Büyükelçiliği'nin yakınlarında iki patlama meydana geldiğini açıkladı. Olayda yaralanan olmazken İsrail elçiliği ile bağlantı ihtimali soruşturuluyor.

Ortadoğu’da yaşanan gerilim dünyanın farklı bölgelerinde yansımaya devam ediyor. Danimarka polisi Kopenhag’daki İsrail Büyükelçiliği’nin yakınlarında iki patlama meydana geldiğini açıkladı.

Olayda yaralanan olmadı, İsrail elçiliği ile bağlantı ihtimali soruşturuluyor. Polis açıklamasında “Yaralanan olmadı ve olay yerinde ilk incelemelerimizi yapıyoruz” dendi.

Danimarka polisi “Bölgede bulunan İsrail Büyükelçiliği ile olası bağlantı soruşturuluyor” ifadelerini kullandı. Kopenhag polisinden Komiser Yardımcısı Jakob Hansen “İsrail Büyükelçiliği’nin hemen yakınında yaşandığı için doğal olarak baktığımız açı bu” dedi.

İsrail Büyükelçiliği Facebook hesabından yaptığı paylaşımda patlamalar karşısında “şok” olduklarını duyurdu. Büyükelçilik soruşturmayı yürüten Danimarka polisine güveninin tam olduğunu belirtti.

Büyükelçiliğin etrafı kordon altına alındı ve silahlı Danimarka askeri personeli nöbet tutmaya başladı.

Lübnan’da İran destekli Hizbullah’la savaşan İsrail’in misilleme sözü vermesi daha geniş çaplı bir savaş korkularını da körükledi. Danimarka Yahudi Cemaati sözcüsü Reuters’e yaptığı açıklamada Danimarka’nın başkentindeki büyükelçiliğin yakınında bulunan bir Yahudi okulu olan Carolineskolen’in olay yerine yakınlığı nedeniyle Çarşamba günü kapalı kalacağını söyledi.

Bölgede başka büyükelçilik ve konsolosluklar da bulunuyor.

İsrail’in İsveç’teki büyükelçiliği yakınlarında da son zamanlarda birkaç güvenlik olayı yaşandı.

Ocak ayında Stockholm polisine bağlı bir bomba imha ekibi İsrail Büyükelçiliği binası dışında müfettişlerin “tehlikeli cisim” olarak adlandırdığı bir cismi etkisiz hale getirmişti. İsveç’teki olaylarda herhangi bir yaralanma ya da önemli bir hasar meydana gelmemişti. İsveçli yetkililer güvenlik güçlerinin yerel suç şebekelerini kullanan İran güvenlik servisleriyle bağlantılı birkaç planlı saldırıyı önlediğini söylemişti. İran, İsveç’in suçlamalarını “temelsiz” olarak nitelendirmişti.

İran, İsrail’e 200 füze attı, sadece bir kişi yaralandı, o da bir Filistinli