Kraliçe Elizabeth’in 8 Eylül’deki ölümünden sonra tahta çıkan Kral Charles, görevinde birinci yılını doldurmaya hazırlanırken, monarşinin geleceğiyle ilgili bazı kararlar almak için aileyi toplantıya çağırdı. Ailenin geleceğinde önemli rol alacağı tahmin edilen Galler Prensi William ve Prenses Kate’in de katılacağı toplantı, kraliyet üyelerinin yaz aylarını geçirdiği Balmoral’da yapılacak. Kraliçe Elizabeth geçen yıl burada yaz tatilini yaparken ölmüştü.

İngiliz Daily Mirror’ın Kral’a yakın bir kaynağa dayandırarak verdiği özel habere göre Charles, İngiliz Krallığının yalnızca ayakta kalmasını değil daha da güçlenmesini arzu ediyor ve bunun için çalışıyor.

Prenses Kate’in ‘star ışığı’nı kullanmak istiyor

Kral Charles’ın önceliği, geçmişte Britanya İmparatorluğu’nu oluşturan, günümüzde ise Birleşik Krallık’ın parçası olan İngiliz Milletler Topluluğunu oluşturan ülkeleri, annesinin de isteği doğrultusunda bir arada tutmak. İmparatorluk döneminde 37 ülkeden oluşan Milletler Topluluğu’nda bugün, aralarında Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya’nın da olduğu 15 ülke var.

Charles, Kate’in pırıltısının Kraliyet ailesinin gücüne güç katacağını umuyor

Kral Charles büyük oğlu Galler Prensi William ve özellikle de ‘yıldız kumaşı’na sahip gelini Kate’in popülaritesinden faydalanmayı umuyor. Çifti Milletler Topluluğu’nu bir arada tutmak için bu ülkelere seyahatlere göndermeyi planlıyor.

Kraliyet zirvesinde önümüzdeki yıl için somut hedefler belirlenip seyahat planları yapılacak. Bu yıl Kral ve Kraliçe’nin Kenya’yı ziyaret edeceği biliniyor. Çiftin önümüzdeki yıl Kanada ve Avustralya’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Harry ile de buluşacak

Meghan Markle evlendikten bir süre sonra Kraliyet ailesindeki resmi görevlerinden istifa ederek Kaliforniya’ya yerleşen Sussex Dükü Harry bu zirveye katılmayacak ama önümüzdeki günlerde o da babasıyla buluşacak. Baş başa geçmesi beklenen buluşma, Harry’nin aile hayatının detaylarına girdiği ‘Spare’ (Yedek) adlı kitabının yayınlanmasından sonraki ilk özel buluşma olacak.

Baba oğul Harry’nin ‘Spare’ adlı otobiyografik kitabı yayınladıktan sonra ilk kez baş başa görüşecek