ABD'nin Georgia eyaletinde bir lise ders saatleri sırasında silah sesleriyle sarsıldı. 14 yaşındaki öğrencinin düzenlediği saldırıda ikisi öğretmen, ikisi öğrenci dört kişi öldü, dokuz kişi de yaralandı.

Georgia’nın küçük Winder şehrindeki Apalachee Lisesi yerel saatle sabah 11.30 civarında okulun koridorlarından gelen silah sesleriyle yankılandı. 14 yaşındaki lise öğrencisi silahla dehşet saçtı. Öğrenci ve öğretmenler kendilerini sınıflara kilitleyerek ya da panik içinde dışarı koşarak kurtulmaya çalıştı. Ancak ne yazık ki trajik olayda dört kişi hayatını kaybetti ve en az dokuz kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisi öğretmen, diğer ikisiyse öğrenci.

Silah seslerinin duyulmasıyla polis ekipleri hızla olay yerine gitti. Apalachee Lisesi güvenlik çemberine alındı, ancak önlemler saldırıdaki kayıpları engelleyemedi. Georgia Soruşturma Bürosu ölü ve yaralı bilgisini doğruladı.

Barrow County Şerifi Jud Smith basına “Bu sabah yaşanan trajik olay hepimizi derinden etkiledi. Yaralılarımız var ve şu an itibariyle şüpheli gözaltında” dedi.

Olayla ilgili detaylar da kamuoyuyla paylaşılmaya başlandı. CNN’e konuşan güvenlik yetkilileri şüphelinin 14 yaşında bir erkek çocuk olduğunu belirtirken kimliği hakkında daha fazla bilgi vermekten kaçındı. Daha sonra yetkililer saldırganın ismini Colt Gray olarak açıkladı. Lise öğrencisi olan saldırgan yetişkin olarak yargılanacak.

Olay Amerika’da gençlerin neden bu tür şiddet eylemlerine yöneldiğine dair büyük tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Biden’dan tepki: Silah satışında güvenlik kontrolü şart

Bu tür olayların ardından gözler hemen Beyaz Saray’a çevrildi. ABD Başkanı Joe Biden saldırı haberini alır almaz Beyaz Saray’dan yazılı bir açıklama yaptı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Biden “Bu tür trajedilerin tekrarlanmaması için silah satışlarında daha sıkı güvenlik kontrollerine ihtiyaç var” dedi.

Başkan Biden silah satışlarının düzenlenmesinin ve özellikle saldırı silahları ile yüksek kapasiteli şarjörlerin yasaklanmasının bu tür olayların azalmasında kilit rol oynayacağını vurguladı.

Amerika’da silahlı şiddet bitmek bilmiyor

Bu tür saldırılar Amerika’da silah kontrolü konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getiriyor. Her geçen gün daha fazla insanın hayatına mal olan silahlı saldırılar toplumda derin yaralar açmaya devam ediyor.

Apalachee Lisesi’nde yaşanan bu son olay bir kez daha ülkenin silah yasaları üzerindeki baskıyı artıracağa benziyor.

Trump’a suikast girişimi: Saldırgan bölgede dron uçurmuş

Almanya’da neler oluyor? Solingen’den bir hafta sonra yine bıçaklı saldırı