Lübnan sınırında İsrail ile çatışmalar devam ediyor. Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım ise mücadelenin 'İsrail yıkılana kadar' süreceğini belirtti.

İsrail ve Filistin Direniş Örgütleri arasındaki savaşta iki hafta geride kaldı. Savaşın en yoğun hissedildiği alanlardan biri de Hizbullah’ın Hamas’a verdiği destek nedeniyle Lübnan. Sınırda çatışmanın sürdüğü, yüzlerce kişinin yerinden edildiği Lübnan’da Hizbullah geri adım atmıyor.

‘İsrail’in varlığı katliam ve cinayetlerle sürüyor’

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım Batılı ülkelerin İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümün savunucusu olduğu yönündeki iddiaların göz boyamaktan başka bir şey olmadığını söyledi.  Hizbullah’tan yapılan açıklamaya göre Kasım 20. yüzyılın başından beri İsrail’in Ortadoğu’da varlığını cinayetlerle ve katliamlarla sürdürdüğünü söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcı Kasım “Direniş meşru bir haktır ve var olmalıdır, mücadele etme, yüzleşme ve özgürleşme hakkı vardır, aksi takdirde toprak geri alınamaz. ABD ve İsrail bilsin ki şu anda olup biten her şeyin siyasi ve ahlaki sonuçlarına katlanacaklar” dedi.

‘Hizbullah’ın pusulası Kudüs ve Filistin’dir’

Batılı ülkelerin iki devletli çözümün savunucusu olduğu iddialarının göz boyama olduğunu ifade eden Kasım “başka bir işe yaramıyor” dedi.

“Aksa Tufanı’nın büyük bir başarıya ulaşmış kahramanca bir direniş eylemi olduğunu, İsrail’in Aksa Tufanı’nda en büyük hezimeti aldığını ve başka hezimet istemiyorsa durması gerektiğini” belirten Kasım “direniş İsrail yıkılıncaya kadar sürecek” dedi.

Kasım “Hizbullah için direniş İsrail’i devirmeye yönelik projenin bir parçasıdır. Pusula Filistin ve Kudüs’tür” diye konuştu.

İsraillilerin artan müdahalesiyle işlerin daha da büyüyebileceğini kaydeden Kasım İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara da şifa temennisinde bulundu.

Hizbullah üyeleri öldürüldü

Lübnan-İsrail sınır hattındaki beş Hizbullah mensubunun öldüğü bildirildi. Hizbullah Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesinde İsrail ordusu ile yaşanan çatışmalar hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada Hizbullah’ın bu beş mensubunun görev sırasında hayatını kaybettiği ifade edildi. Söz konusu Hizbullah mensuplarının nerede ve nasıl öldüğüne ilişkin detay paylaşılmadı.

Lübnan-İsrail sınırında 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 18’e yükseldi.

Çatışmalar devam ediyor

İsrail savaş uçakları Lübnan’da sınır üzerinde yer alan bazı bölgelere saldırı düzenledi. Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan haberde İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırılar hakkında bilgi verildi. Haberde İsrail savaş uçaklarının Lübnan’daki Yarin ve El Cubeyl beldeleri arasında yer alan vadiye hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

Ayrıca İsrail savaş uçaklarının Yarin çevresini ikinci kez vurduğu belirtildi. Hizbullah akşam saatlerinde Yarin beldesi karşısında yer alan İsrail’e ait Dovev yerleşim biriminde bir hummer askeri aracıyla bir tankı güdümlü füzelerle vurduğunu duyurmuştu.

Yine ‘Gazze’ye gireceğiz’ dedi, çarşı bombaladı

Sınırın iki yakasında tek gaye: Hayatta kalmak

Gazze hastaneleri alarm veriyor: 130 bebek ölüm tehdidi altında

‘Filistin Bayrağı bazen yasal olmayabilir’ gafı ardından yüz bin kişi sokakta: Downing Street’e yürüdüler