Şaka değil. Slovakya Polisi hız tespit kameralarındaki bir görüntüde, bir aracın direksiyonunda şaşılacak bir manzarayla karşılaştı. Direksiyonun başında bir köpek görünüyordu. Araç sahibi köpeğin kucağına fırladığını söylese de ceza yemekten kurtulamadı.

Her hareketleriyle günümüzü güzelleştiren köpekler bu kez trafikte tehlikeli bir işe imza attılar. Slovakya Polisi’nin Facebook sayfasında paylaştığı bir fotoğraf, eğlenceli bir tabloyla beraber görenlere bir ders sundu.

Konu şu: Trafik hız tespit kamerasında bir aracın direksiyonunda insan harici bir varlık gören polisler yakından bakınca bunun bir köpek olduğunu fark ediyorlar. Araştırdıktan sonra köpeğin, arabayı kullanan kişinin kucağında olduğunu anlıyorlar fakat şoföre ceza yazmayı ihmal etmiyorlar.

‘Kucağıma atladı’ savunmasını yemediler

Başkent Bratislava’nın kuzeydoğusundaki Streusy köyünde gerçekleşen bu olayın görüntüleri için “Köpeğim aniden kucağıma atladı” diyen köpeğin sahibinin aksine polisler aniden kucağa sıçrama gibi bir hareketin gözlemlenmediğini belirtiyorlar. Fakat cezanın aşırı hız nedeniyle mi yoksa hareket halindeki bir araçta evcil hayvanı sabitleyememekten mi kesildiği netleşmiş değil.

Polis bu durumu bir kamu spotuna dönüştürüp, evcil hayvan sahiplerine, yola çıkarken hayvanlarını sabitleme hatırlatmasında bulunuyor. Polisin ifadesini biz de aktarmış olalım: “Küçük bir hayvan bile sürüş halindeyken hayatınızı ve sağlığınızı tehlikeye atabilir.”

Sadece Norveç’te: Bir penguen Norveç ordusunda tümgeneralliğe terfi etti