İngiltere'de bir çocuk, okulda sıcak havalarda şort giymesine izin verilmeyince kurumun kıyafet kodlarına uyarak okula etekle geldi.

İngiltere’de Suffolk’un Woodbridge kasabasında bulunan Farlingaye Lisesi, erkek öğrencilerin yıl boyunca pantolon giymesini zorunlu kılıyor.

11 ila 18 yaşları arasında yaklaşık 2000 öğrencisi bulunan okulda, sekizinci sınıfa giden bazı öğrenciler geçen hafta havaların çok sıcak olmasından dolayı şort giydi. Bu eylemleri sebebiyle öğrencilerin başı derde girince okulun üniforma kuralını değiştirmesinin talep edildiği bir dilekçe hazırlandı.

Dilekçede öğrencilerin bunaltıcı havalarda şort giymelerine izin verilmemesinin ‘derslere odaklanamamalarına’ sebep olduğu belirtildi ve yüzlerce kişi de dilekçeye imza attı. Bazı velilerin okula mail göndererek çocuklarıyla aynı fikirde olduklarını belirttikleri aktarıldı.

Okulla öğrenciler arasındaki şort mücadelesine 13 yaşındaki Toby Page farklı bir yorum getirdi. Pazartesi günü bir arkadaşından kendisine etek getirmesini isteyen Toby, otobüste üzerine değiştirdi. Okula etekle gelince kendisini sorgulayan öğretmenine, “Bugün canım kız üniforması giymek istedi” demiş.

Toby’nin annesi Sandy Page, oğlunun kendisini kız olarak tanımlamadığını ancak sıcak havalarda uzun pantolonun bunaltıcı olmasından ve şort giydiği için de başı derde girmesinden dolayı okulun kıyafet kodlarına uyarak etek giydiğini söylüyor.

Oğlunun kendisine, “Dünya değişiyor, insanlar cinsiyet konusuna daha esnek yaklaşıyor” dediğini belirten Sandy, Toby’nin ayrıca “Neden kızlara farklı erkeklere farklı kural uygulanıyor?” diye sorguladığını da aktardı.

Agresif karga, mahallelinin korkulu rüyası oldu: Cadde boyunca kovalıyor