Fransa'nın başkenti Paris'teki patlamada 37 kişi yaralandı. Yaralılardan 4'ünün durumu ağır. Sabotaj ihtimaline karşı soruşturma sürüyor.

Fransa’nın başkenti Paris patlama sesleriyle sarsıldı. Kent merkezinde bir Katolik okulundaki patlamada 37 kişi yaralandı, 4’ünün durumu ağır. İtfaiye ve sağlık personeli, Paris’te patlama sebebiyle seferber oldu.

İtfaiye ve sağlık personeli patlamanın gerçekleştiği binada arama çalışmalarına devam ediyor, bir kişinin hala kayıp olduğu biliniyor. Tanıklar patlamadan önce yoğun bir gaz kokusu duyduklarını söyledi. Yetkililerden gelen açıklamalar patlamanın doğalgaz kaçağından kaynaklı olabileceği yönünde, fakat patlama sebebi henüz teyit edilmedi.

Binanın çatısında başlayan yangın, iki gaz tüpünün patlamasına neden oldu. Patlamanın olduğu bina tadilatta olduğu için içeridekilerin hepsi tahliye edilmişti. Binanın çatısında bulunan diğer gaz tüpleri ise hala patlama riski taşıyor. Patlamanın olduğu bölgedeki okullar da tahliye edilerek öğrencilerin spor salonlarına aktarıldığı bilgisi paylaşıldı. Fransız polisi olayın kaza mı sabotaj mı olduğunu anlamak üzere binada araştırmalarını sürdürüyor.

Güne korkunç bir patlama sesiyle uyandılar: Kamera görüntüleri yeni bir şüphe doğurdu