ABD'nin Pennsylvania eyaletinde küçük bir kasaba olan Osceola Mills'in eski belediye başkanı Pokémon Go oyuncularına saldırdığı için hapse girecek.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Pennsylvania eyaletinin küçük kasabası Osceola Mills’in eski belediye başkanı, bir yıl hapisle cezalandırıldı nedeni ise Pokémon Go. 2013’ten 2021’e kadar küçük kasabanın belediye başkanı olarak görev yapan Ida Reams geçen yıl Mart ayında kasabadaki bir otoparkın bankında oturduğu sırada, dünyayı kasıp kavuran sanal gerçeklik oyunu Pokémon Go oyuncularıyla karşılaştı. Bu karşılaşma yaşandığında eski belediye başkanı alkollüydü.

İki adamın sanal gerçeklik oyunu oynadığından bir haber olan 52 yaşındaki Reams, karşısına çıkan oyuncuların hareketlerine bir anlam veremeyince şüphelendi ve sonrasında olanlar oldu. Reams, iki ‘şüpheli’ kişiyi ihbar etmek için 911’aradı. Telefonunu diğer ucundaki acil durum görevlileri Reams’in birine kendisini rahat bırakması için bağırdığını, yoksa onları ‘öldüreceğini’ duymuştu. Görevliler, görüşme kesilmeden önce de iki el silah sesi duydular.

Oyuncular ise eski belediye başkanı Reams ortaya çıkıp da tüm bunlar yaşanana kadar sakin bir şekilde oyun oynuyorlardı. İki adam, Yabancı Savaş Gazileri karakolunun önünde cep telefonlarının GPS özelliğini kullanarak animasyonlu sanal karakter aradıkları bir Pokémon Go turu yapmaktaydılar.

Pennsylvania haber radyosu WHTM’nin aktardığına göre, Clearfield ilçesindeki bir bölge mahkemesi hakimi, daha önce savunma anlaşması yapma girişimleri başarısız olan Reams’i dört ay ile bir yıl arasında hapis cezasına çarptırdı. Reams’in ayrıca 18 ay denetimli serbestlikle karşı karşıya da olduğu bildiriliyor. Başlangıçta ağırlaştırılmış saldırı suçuyla suçlanmıştı, daha sonra bu suçların derecesi basit saldırı ve alkollü araç kullanma suçuna indirildi. Eski belediye başkanının kanser olduğu da biliniyor.

Avukatı Joshua Maines, 2021’de görevden alınmadan önce iki belediye başkanlığı seçimini kazanan Reams’in 11 Ocak’ta cezaevine gireceğini aktardı. Bu arada iki Pokémon Go oyuncusunun da savcılığa ifade verme konusunda isteksiz olduğu da mahkeme yetkililerinin ifadeleri arasında.

Polise verdikleri ifadede mağdurlar, Reams ile karşılaştıklarında onun “açıkça sarhoş” olduğunu, kendilerinin oyun oynadıklarını ve eski belediye başkanının arabasıyla onları kovalayıp, bir tabancayla dört ya da beş el ateş ettiğini söylediler.

Bir devir kapanıyor: Ash ve Pikachu’suz Pokemon