Rusya tarafından, Soğuk Savaş'tan beri tutuklanan ilk Amerikalı gazeteci olan Wall Street Journal çalışanı Evan Gerşkoviç'e casusluk suçlaması yöneltildi. Gazeteci 29 Mayıs'taki mahkemesine kadar tutuklu kalacak.

Wall Street Journal gazetesi için çalışırken Rusya’da tutuklanan gazeteci Evan Gerşkoviç’e casusluk suçlaması yöneltildi. 

Rus basınına göre Gerşkoviç tüm suçlamaları reddederken, ABD merkezli Wall Street Journal, gazetecinin serbest bırakılmasını talep etti.

Gerşkoviç, Soğuk Savaş’tan beri, Moskova tarafından casusluk suçlamasıyla tutuklanan ilk Amerikalı gazeteci oldu.

Evan Gershkovich’s arrest marks the first time an American journalist has been detained on accusations by Moscow of spying since the Cold War.

Kremlin tarafından ‘suçüstü yakalandığı’ öne sürülen 31 yaşındaki gazeteci, Rus FSB’nin verdiği bilgiye göre yasadışı faaliyetler içerisindeydi, ABD talimatlarıyla hareket ediyordu ve bir Rus savunma girişiminin devlet sırrı sayılan faaliyetleri hakkında bilgi topluyordu.

29 Mayıs’ta mahkemesi görülecek olan Gerşkoviç, o tarihe kadar tutuklu kalacak. Rusya kanunlarına göre casusluk suçuna 20 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Blinken, Wall Street Journal muhabiri için Rus mevkidaşı ile temasa geçti