Eski ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık günlerine dair eşyaların yer aldığı barının duvarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert ifadeler içeren mektubunu da asmış. Söz konusu mektupta Trump, Erdoğan'a 'Aptallık etme, gel anlaşalım' demişti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın New York’taki gökdeleninde açtığı barın duvarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 2019 yılında yazdığı ve “Aptallık etme, gel anlaşalım, seni sonra arayacağım” ifadelerini içeren mektup çerçeveli olarak asılı duruyor.

Geçen yılın kasım ayında Trump Tower’da açılan ’45 Wine and Whiskey’de, eski ABD liderinin başkanlık günlerinden kalma birçok eşya bulunurken, barı ziyaret eden bir akademisyenin çektiği video hem atmosferi hem de bu eşyaların bir kısmını gösterdi.

Daha önce fiyatlarının pahalılığıyla gündeme gelen barın duvarlarını Trump’ın başkanlığı sırasında çekilmiş fotoğrafları, yaptığı açıklamalar, yazdığı mektuplar süslüyor.

New York Üniversitesi’nden öğretim üyesi Monica Marks sosyal medyada yaptığı paylaşımda, barın duvarında 9 Ekim 2019’da Trump’ın Erdoğan’a gönderdiği sert mektubun da bulunduğuna dikkat çekti.

Söz konusu mektup, TSK’nın Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Suriye’nin kuzeyine ‘Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmasının ardından gönderilmişti. Mektup, “Gel iyi bir anlaşmaya varalım” diye başlıyor ve “Eğer iyi şeyler olmazsa sonsuza dek şeytan olarak görüleceksin. Sert bir adam olma. Aptal olma.” diye bitiyordu.

Erdoğan da mektupla ilgili “Bir taraftan teröre karşı mücadeleyi konuşuyoruz bir taraftan onların gönderdiği mektupları kendi mektuplarınıza ek yapıp bize gönderiyorsunuz. Bunları hep konuştuk. Biz bunları Trump’ın kendisine bizzat anlattık. Biz şu anda size kırgınız, bir teröristle mektup alışverişinde bulunuyorsunuz, o mektubu kendi mektubunuza ek yapıp bize gönderiyorsunuz” demişti.

Trump, partisinde en yakın rakibinin 43 puan önünde