Rusya'nın Ukrayna ordusu ile çatışmalarının sürdüğü Kursk bölgesinden 76 binden fazla kişinin tahliye edildi.

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş başladığı 2022 yılından bu yana tüm çabalara rağmen müzakere masasına götürülemedi. Rusya’nın elini güçlendirmeye başladığı cephedeki rüzgar, Ukrayna’ya başından bu yana destek veren kimi Batı ülkelerinin tutum değiştirmesiyle Kiev’den yana esmeye başladı. Cephe hattındaki durumu Ukrayna lehine değiştiren şey ise Kiev’e Batı silahlarıyla Rusya’nın içini hedef alınmasına izin verilmesi. Bunun emarelerini de Kursk’a yapılan son saldırılarda gördük.

Ukrayna ordusu 6 Ağustos’ta Rusya’nın Kursk bölgesine saldırı başlattı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Rus ve Ukrayna askeri güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle Kursk bölgesindeki durumun ‘federal acil’ seviyeye yükseltildiğini duyurmuştu.

Ukrayna basınında yer alan haberlerde, Ukraynalı askerlerin Kursk kentine doğru 30 kilometre ilerlediği, bölgedeki Suca kentinin civarındaki bazı yerleşim birimleri üzerinde kontrol sağladığı iddia edilmişti.

Dün Rusya, Ukrayna ordusu ile çatışmalarının sürdüğü Kursk bölgesinden 76 binden fazla kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Rus haber ajansı TASS, tahliye edilenler için Rusya’nın sekiz farklı bölgesinde yaklaşık 60 geçici konaklama merkezi kurulduğunu yazdı.

Bölgeye Rus ordusunun ve sağlık birimlerinin takviyesi devam ediyor.

Kursk dönüm noktası mı olacak? Ukrayna ilk kez Rusya’ya saldırısını resmen üstlendi