Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan bu yıl emekli olacaklarla gelecek yıl emekli olacaklar arasında oluşacak yüzde 30-35'lik farkla ilgili çalışma yaptıklarını söyledi, 'Hazine ve Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcımızla görüşeceğiz' dedi.

Son günlerde birçok çalışan gelecek yıl emekli olduğunda yüzde 30-35 daha düşük maaş alacağını düşünerek emeklilik başvurularını hızlandırırken, AK Parti kanadından da bu konuyla ilgili çalışma yapıldığına dair mesajlar gelmeye devam ediyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in cumartesi günü çalışma yapıldığını açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bunu doğruladı. Işıkhan bu yıl emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili çalışma yaptıklarını belirterek “Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili bir çalışmanız var mı? Kamuoyunda konuşulan bazı formüller var, bunlarla ilgili bir netlik var mı” sorusu üzerine Işıkhan “Bir netlik yok, ekiplerimiz çalışıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz” dedi. Işıkhan çalışma saatlerinin kısalmasına yönelik bir soruya da “Böyle bir çalışmamız yok” yanıtını verdi.

AK Parti emeklilikteki yasa çalışmasını teyit etti: Peki maaş düşer mi? Orası karışık