İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın 3 ay ardından taksi tarifelerine yüzde 65 zam talebine İBB'den olumsuz yanıt geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce "Yüzde 65 zam şu an hiçbir şekilde uygun görebileceğimiz bir rakam değil" dedi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası(İTEO) Başkanı Eyüp Aksu’nun taksi tarife ücretlerine yüzde 65 oranında zam talebinde bulunduklarını açıklamasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) konuya ilişkin açıklama geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce kendilerine ulaşmış resmi bir zam teklifinin olmadığını ve yüzde 65 zammı uygun görmediklerini söyledi. Gökce, katıldığı canlı yayında taksi ücretlerine yönelik olarak şunları söyledi:

Ağustosta yüzde 75 artan taksi ücretlerine yüzde 65 zam talebi

‘Böyle bir konu gündemimizde yok’

“Birincisi şu anda böyle bir gündem yok. Yüzde 65 rakamının neye göre bulunduğunu da bilmiyorum. Bu ayın sonundaki UKOME’de böyle bir gündem yok. 6 ayda bir UKOME’lerimiz zam gündemini içerecek şekilde toplanıyor. Aralık ayı sonundaki rakamlara göre bu zam gündeme gelebilir. Ocak UKOME’den önce bu rakamı telaffuz etmek doğru değil. Kaldı ki yüzde 65 zam şu an hiçbir şekilde uygun görebileceğimiz bir rakam da değil. Fiziki temeli de yok. Zam oranlarını 2 parametre ile hesaplıyoruz; enflasyondaki artış, asgari ücretteki artış ve akaryakıt fiyatlarındaki artış. Bu üçünün üstünden bir kat sayı ile parametre belirleniyor. Bu çarpıma göre de zam yapılıyor. Şu an bu rakamları da görmek mümkün değil. Dolasıyla böyle bir zam gündemimizde yok. Bize ulaşmış resmi bir teklif de yok.”

Eyüp Aksu, dün yaptığı açıklamada Toplu Ulaşım Hizmet Müdürlüğü’ne taksi, taksi-dolmuş, ücret tarifelerinin yüzde 65 artması için talepte bulunduklarını belirtmişti. 8 Ağustos’ta tarifelere yapılan yüzde 75 zammın ardından Aksu’nun böyle bir açıklama yapması şaşkınlıkla karşılanmıştı.

İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 50, taksiye yüzde 75 zam geldi ama taksiciler zammı beğenmedi

İstanbul’un ağustos ayı zam şampiyonu taksi ücreti oldu