Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek 2024, 2025 ve 2026 hedeflerini tutturacaklarını söyledi. Şimşek 'Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz' dedi. OVP'ye göre enflasyon 2026'da tek haneye inecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde önceki akşam düzenlenen Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması programında ekonomik hedeflerden bahsetti. Şimşek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 20 yılda her alanda büyük ilerleme sağlandığını, ekonomik sorunların farkında olduklarını, bunu çözmek için geçen eylül ayında kapsamlı bir program açıkladıklarını söyledi. Sorunları köklü şekilde çözeceklerini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şöyle dedi:

“Çünkü biz, esnafımızın da emeklimizin de işçimizin de asgari ücretlimizin de sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları geçmişte çözdük, Türkiye’yi hızlı bir şekilde kalkındırdık. Altyapısını iyileştirdik, eğitimine yatırım yaptık, sağlığına yatırım yaptık, ekonomimizi büyüttük. Son yıllarda dünyada da Türkiye’de de enflasyon önemli bir sorun. Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz. Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz. AK Parti hükümetlerinden önce konut kredisi yok denecek kadar azdı. Biz tek haneye indirince krediye erişim arttı.”

Konut alabilmek için enflasyonun tek haneye inmesi gerektiği söyleyen Şimşek böylelikle 2026 yılını işaret etmiş oluyor. Çünkü 6 Eylül  2023 tarihinde Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete’de yayınlanan Orta Vadeli Program’a (2024-2026) gör Türkiye’de enflasyon 2026’da yüzde 8,5 ile tek haneye inmiş olacak ve vatandaş da konut kredisi alabilecek.

Enflasyonu tekrar tek haneye indireceklerini vurgulayan Şimşek “Çünkü imkanlarımızın faiz yerine yatırıma ve hizmete gitmesini istiyoruz. Evet önümüzde tabii ki kolay olmayan bir süreç var. Ama sabırla programımızı uygulayacağız ve program başarılı olacak. Bu programla sorunlarımızı çözme imkanı olacak. Gerçekten de program çalışıyor” dedi.

‘Zorlu bir dönemdeyiz ama başaracağız’

Bakan Şimşek 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’a işaret ederek “Program eylülde açıklandı. Program çalışıyor. Büyümede, işsizlik oranında, enflasyonda ve bütçe açığında hedefleri 2024’te, 2025’te ve 2026’da tutturacağız. Şimdi hedefimiz ne? Hedefimiz toplumumuzun, milletimizin refahı. Bunun için de dünyayla birlikte zorlu bir dönemdeyiz ama başaracağız. Bize güvenin” diye konuştu.