Alman ekonomisindeki yapısal sorunlar ve durgunluk endişe yaratmaya devam ediyor. Deutsche Bank CEO'suna göre ivedi önlem alınmaması durumunda Almanya Avrupa'nın hasta adamı haline gelebilir.

Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing, Almanya’nın ekonomisindeki yapısal sorunların ele alınmaması halinde ülkenin Avrupa’nın hasta adamı haline gelebileceğini söyledi.

Ekonomisi iki çeyrek küçüldüğü için için ‘teknik resesyona’ girdiği kabul edilen Almanya ile ilgili olumsuz yorumlar gelmeye devam ediyor.  Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing, “yapısal sorunların” ivedilikle ele alınmaması halinde Almanya’nın Avrupa’nın hasta adamı haline geleceğini söyledi.

Alman ekonomisinde daralma bekleniyor

Sewing,  bankacılık ve teknoloji sektörünün önde gelen fikir önderlerinin katıldığı Handelsblatt Banken Zirvesi’nde yaptığı açılış konuşmada “Biz Avrupa’nın hasta adamı değiliz. Ancak ekonomimizi geride tutan ve büyük potansiyelini geliştirmesini engelleyen yapısal zayıflıklar olduğu da bir gerçek. Bu yapısal sorunları şimdi ele almazsak Avrupa’nın hasta adamı olacağız” dedi.

Deutsche Bank CEO’su, ayrıca Almanya’nın “hasta adam” imajına katkıda bulunan yüksek ve öngörülemez enerji maliyetleri, yavaş internet bağlantıları, modası geçmiş demiryolu ağları, dijitalleşme birikimleri, kalifiye işçi eksikliği, aşırı bürokrasi ve uzun onay prosedürleri gibi diğer sorunları da sıraladı.

Bundesbank: Alman ekonomisi küçülecek

‘Almanya’yı küresel rüzgârlar zorluyor’

Goldman Sachs’ın baş küresel hisse senedi stratejisti ve EMEA makro araştırma başkanı Peter Oppenheimer, salı günü CNBC’ye verdiği demeçte, Alman ekonomisini zorlayan faktörlerin çoğunun küresel rüzgârlar olduğunu söyledi.

“Ekonominin şu anda karşı karşıya olduğu çıkmaz, gerçekten bir dizi faktöre bağlı,” diyen Oppenheimer, imalat sektöründeki zorlukların, Çin ekonomisindeki sorunların ve yüksek enerji maliyetlerinin Avrupa’nın en büyük ekonomisindeki durgunluğa katkıda bulunduğunu söyledi.

Koronavirüsün Alman ekonomisine maliyeti 350 milyar Euro oldu