Sigortalı çalışan ve 0-36 ay arası yaşta çocuğu olan yedi bin anneye 325 euro (11.339 TL) destek geliyor. Başvuruların bugün başladığı destek bir yıl boyunca verilecek.

Türkiye’de çalışan yedi bin anneye 0-36 ay arasındaki çocukları için 325 euro (11.339 TL) destek geliyor. Avrupa Birliği’nin (AB) finansman desteğiyle üç büyükşehirde çalışan annelere 12 ay boyunca verilecek maddi destekte başvurular bugün itibariye başladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından çalışan çocuklu kadına destek sağlanacağını duyurdu.

7 bin kadın faydalanacak

Bakan Işıkhan şu açıklamayı yaptı: “Sosyal Güvenlik Kurumumuz (SGK) aracılığıyla çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz.
Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibariyle başlıyor. Proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir’de çalışan annelere 12 ay boyunca 325 euro (11.339 TL) destek sağlanacak. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden toplam yedi bin kadın faydalanacak. Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvuruları e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.”

Kimler başvurabilecek ?

Avrupa Birliği’nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

Yarın Dünya Kadınlar Günü: Kadın çalışan sayısı hala erkeklerin yarısından az