Dolar mayıs ayı başından beri yatay seyrini sürdürerek 32,179 TL seviyelerinde hareket ederken, euro bugün 35 TL'nin üzerine çıktı. Altın güne kayıpla başlarken borsa yükselişle başlayarak yatırımcısını sevindirdi.

Mayıs ayında dövizde başlayan yatay seyir devam ediyor. Dolar saat 09:25’de yüzde 0,15 değer kazanarak 32,179 TL’de hareket ederken euro yüzde 0,18 artışla 35,030 TL’nin üzerine çıktı. TL mart ayında dolar karşısında yüzde 3,5 ile temmuz ayından bu yana en belirgin değer kaybını yaşadıktan sonra nisan ayını yüzde 0,04 ile sınırlı bir değer kazancıyla tamamladı. İki haftadır 32,20 TL seviyesinin üstünde çok dar bir aralıkta işlem gören TL mayısta yüzde 0,6 değer kazandı.

Diğer yandan TCMB’nin swap hariç net rezervi geçen hafta yaklaşık 9 milyar dolar daha arttı ve yerel seçim sonrası artış yaklaşık 60 milyar dolara ulaştı. Böylece uzun süredir negatif olan swap hariç net rezervde pozitif bölgeye yaklaşıldı.

Altın düşüşe geçti

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası’nın (Fed) ilk faiz indirimine ilişkin beklentilerin kasım ayına ötelenmesi ve risk algısının arttırdığının belirtilmesiyle haftaya yükselişle başlayan ons altın bugün düşüş eğilimine girdi.  Ons altın saat 09:25’te yüzde 0,19 düşüşle 2.346 dolara geriledi. Ons altın ve bankalar arası dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın da aynı dakikalarda yüzde 0,03 artışla 2,430 TL’ye geldi. Altın merkez bankası alımları, Asya’dan (özellikle Çin) gelen güçlü talep ve Ukrayna ile Orta Doğu’daki artan jeopolitik gerilimler gibi uzun süredir devam eden gelişmelerle bu yıl yüzde 17 arttı.

Borsa güne yükselişle başladı

Altın haftaya yükselişle başladı, dolarda yatay seyir sürüyor