Folkart Narlıdere’de 27 Nisan’da yaşanan yangında zarar gören bloktaki kat malikleri, bloğun yenilenmesi için Folkart ile anlaştı. Folkart, yenilemeyi, gerekli yasal izinlerin alınmasından itibaren bir yıl içinde bitirmeyi hedefliyor.

Folkart Narlıdere’de 27 Nisan’da yaşanan yangında zarar gören bloktaki kat malikleri, bloğun yenilenmesi için Folkart ile anlaştı. Yapılan anlaşma uyarınca, Folkart, maliyetin önemli bir bölümünü kat maliklerine yansıtmayacak şekilde inşaatın yapımını üstlendi. Kat malikleri ise paylarına düşen bedeli, planlanan şekilde Folkart’a ödeyecek.

4 bloktan oluşan 8 katlı Folkart Narlıdere’de çıkan yangın 8 saatlik çalışma sonucu söndürülebilmişti. Dumandan etkilenen 7 kişiden biri hastaneye kaldırılmış, diğerlerine ambulansta müdahale edilmişti. Yangınla ilgili müteahhit firmanın ev sahiplerinden 222 bin euro (yaklaşık 6.5 milyon TL) “katkı” istediği öne sürülmüş, bunun üzerine kat malikleri dava açmaya başlamıştı. Daha sonra kat malikleri, evlerinin geleceği konusunda birlikte adım atma yönünde karar almıştı. Dairesinin sadece içiyle ilgili bağımsız hareket etmek isteyen birkaç kişi dışında kat malikleri, süreci Folkart ile sonuçlandırma kararı aldı. Kat maliklerinin isteği ile olayda zarar gören bloğun yenilenmesi için anlaşmaya varıldı.

Sözleşme metnini imzalamak üzere Folkart Towers’ta bir araya gelen Folkart yönetimi ile Folkart Narlıdere sakinleri, evlerinin tamamen yenilenmiş olarak teslimi için el sıkıştı.

Toplantıda zarar gören bloktaki kat malikleri adına konuşan avukat Hale Gengör, “Yaşanan talihsiz olaydan sonraki en mutlu günümüz” dedi. Kat maliklerinden Nedim Saba ise duygularını şöyle dile getirdi:
“Yaşanan üzücü olay sonrasında site sakinleri olarak, Folkart yönetiminin en az bizler kadar üzüldüğünü gördük ve kimi zaman beraber dertleştik. Folkart’ın çözüm için gösterdiği çabayı biliyoruz. Sayın Mesut Sancak ve Metin Sancak başta olmak üzere tüm Folkart ailesine gösterdikleri dayanışma kültürü nedeniyle teşekkür ediyoruz.”

Sancak: 12 ayda bitirmeyi hedefliyoruz

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da ilk günden itibaren dayanışma kültürünü esas aldıklarını vurgulayarak, “Kat maliklerimizin mutluluğunu temel alarak konuya yaklaştık” dedi.  Yasal izinlerin alınması sonrasında inşaatı 12 ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Mesut Sancak, “Folkart Narlıdere projemizin 2007 yılında Çeşme’de lansmanını yaptığımız gece gibi, iş bitiminde güzel bir etkinlik düzenlemek istiyoruz. Site sakinlerinin katılacağı çok özel bir kutlama gecesiyle, projeyi teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Folkart Sitesi’ndeki yangının nedeni belli oldu: Elektrik kontağı