Gayrimenkul alanındaki faaliyetleri ile tanınan Fuzul Gayrimenkul Ortaklığı (GYO), halka arzda sona geldi. Şirket, borsadan gelen gelirlerin yüzde 85’ini yeni yatırımlarda kullanacak

Bugüne kadar Tem Avrasya, Başakcity, Kent Evila, Kent Ariva, Olimpa AVM, Olimpa Rezidans, Olimpa Park Plus, Vadiyaka Başakşehir ve 3. İstanbul Başakşehir projelerini hayata geçiren Fuzul GYO, halk arzda sona geldi. 20-21 Temmuz tarihleri arasında talep toplayacak olan şirket, halka arzdan gelen paranın yüzde 85’ini büyümeye yönelik yatırımlarda kullanacak.

Hisse fiyatı 8.90 TL

Halka arz nedeniyle yapılacak basın toplantısında konuşan Fuzul GYO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, “2022 yılı sonunda halka arz için SPK’ya başvurduk. İlk çeyrekte onay gelince halka arz süreci başladı. Talep toplamaya bugünden itibaren başlıyoruz. Hisse fiyatını 8.90 TL olarak belirledik. Yüzde 15 indirimli olarak halka açılacağız. Portföy değerimiz 4.3 milyar TL” dedi.

Halk arzlar altı ayda 22 şirkete 26,4 milyar TL getirdi

Daha rekabetçi bir yapıya kavuşacak

Kendileri gibi aile şirketleri için halka arzın kurumsallaşma açısından da önemli olduğunu ifade eden Akbal, Fuzul GYO’nun halka arzla, öz kaynak yapısını daha da güçlendirip daha rekabetçi bir şirket olacağını söyledi. Diğer yandan genç nüfusumuzun fazlalığı nedeniyle yeni ev ihtiyacının her geçen gün arttığını söyleyen Akbal, “Gayrimenkul şirketlerinin bu talebe uygun, yeni teknolojilere sahip, sürdürülebilir ve ulaşılabilir konutlar üretmesi şart. Fuzul GYO olarak, halka arzdan elde edeceğimiz gelirle sermaye yapımızı güçlendirip çok daha uygun koşullarda konutlar üreterek halkımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu. Buradan gelecek gelirlerin yüzde 85’ini devam eden projeler, yeni arsa alımları ve büyüme stratejilerinde kullanacaklarını açıklayan Akbal, yüzde 15’ini de banka kredilerini kapatmak için kullanacaklarını söyledi.

Akbal, Fuzul GYO’nun Barbaros 48, Başakşehir Avrasya 1, Başakşehir Avrasya 2, Başakşehir Avrasya 3 ve Fatih Otel’i gibi devam eden projelerinin de halka arz sürecinde portföylerinde yer aldığını söyledi.

Hisselerin yüzde 70’i bireysel yatırımcıya

Şirketlerinin Borsa İstanbul’da “FZLGY” hisse koduyla işlem göreceğini aktaran  Fuzul GYO Genel Müdürü Murat Altay, Halk Yatırım ve İntegral Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleşecek olan halka arzda 63 milyon 860 bin TL nominal değerdeki payların sermaye artışı kapsamında, 28 milyon TL nominal değerdeki payların ortak satışı kapsamında satışa sunulacağını söyledi. Halka arzda satışa sunulacak payların yüzde 70’ini Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara tahsis edileceğini belirten Altay, “ Kalan 30’un yüzde 15’i Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara ve yüzde 15’i de Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara tahsis edildi” dedi. Halka arz sonrası şirketin halka açıklık oranının yüzde 28,89 olacağını ifade eden Altay şöyle konuştu: “254 milyon 140 bin TL olan halka arz öncesi mevcut ödenmiş sermayemiz, halka arz sonrası 318 milyon TL olacak.”

Artaş, yatırımcısına her üç ayda bir temettü verecek