İstanbul Planlama Ajansı'nın Yoksulluk İstatistikleri Raporu'na göre 2022'de yüzde 18.1 olan yoksulluk oranı bir soraki yıl artarak yüzde 18.3'e çıktı. Eylül 2024 için yoksulluk sınırının ise 64 bin TL’yi geçtiği belirtildi.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Yoksulluk İstatistikleri Raporu Türkiye’nin en büyük nüfuslu kentinde yoksulluğun arttığını gösteriyor. Rapora göre; 2023 yılında İstanbul’daki yoksulluk oranı önceki seneye göre artarak yüzde 18,3 seviyesinde ölçüldü. Yoksulluk İstatistikleri Raporu’nda ayrıca İstanbulluların yüzde 62,5’inin evlerini istedikleri sıcaklığa getiremedikleri, yüzde 61,7’sinin giyim ihtiyacını rahatça karşılayamadığı, yüzde 34’ünün ise taze sebze/meyveye günlük olarak erişemediği ifade edildi.

İPA, Yoksulluk İstatistikleri adlı raporunu yayımlandı. Rapora göre 2022 yılında yüzde 18.1 olan yoksulluk oranının artarak 2023 yılında yüzde 18.3’e çıktığı, Eylül 2024 için yoksulluk sınırının ise 64 bin TL’yi geçtiği belirtildi.

Raporda, İstanbulluların yüzde 62,5’inin evlerini istedikleri sıcaklığa getiremedikleri, yüzde 61,7’sinin kıyafet ihtiyacı olduğunda yenisini alamadığı, yüzde 34’ünün taze sebze/meyveye günlük olarak erişemediği, yüzde 58’1’inin ise iki günde bir et, tavuk ya da balıktan oluşan yemek yiyemediği açıklandı.

İBB’nin yoksullukla mücadele kapsamında ürettiği hizmetlerin artarak çeşitlendiğinin belirtildiği raporda Halk Süt, Gıda Kolisi, Okul Beslenme gibi hizmetlerle yüz binlerce kişiye destek sağlandığı, Askıda Aile Sosyal Destek Paketi gibi dayanışma kampanyalarıyla ihtiyaç sahiplerine destek olunduğu ifade edildi.

Tayyip Erdoğan’ın hiç konuşulmasın istediği bir başka gündem: Yoksulluk

Türkiye’de yoksulluk azalmış, ama kimsenin haberi olmamış