Türkiye’nin ikinci büyük sigara şirketi Japan Tobacco International’ın (JTI), Türkiye Genel Müdürlüğü’ne Dean Gilfillan’ı atadı. Gillfillan, aynı zamanda Türkiye pazarına bağlı İsrail ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Genel Müdürlüğü görevini de üstlendi.

Tütün ve tütün mamulleri sektörünün ikinci büyük ismi JTI (Japanese Tobacco International) Türkiye’nin genel müdürü değişti. İngiltere’den gelen yeni genel müdür Dean Gilfillan görevine başladı.  Gilfillan şirketin Türkiye’deki satış ve pazarlama faaliyetinden sorumlu olacak. Gilfillan aynı zamanda Türkiye pazarına bağlı İsrail ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genel müdürlüğü görevini üstlendi.

2014 yılında JTI’a katılan Gilfillan, iki yıl boyunca Kazakistan, Orta Asya ve Moğolistan Pazarı Genel Müdürlüğünü yürütmüştü. 2016 yılı itibarıyla Rusya Genel Müdürü olarak atandı. Dean Gilfillan 2019-2023 yılları arasında da Genel Müdür olarak İngiltere pazarını yönetmekteydi.

Elektronik sigara ihracatında en az 120 milyon dolarlık gelir var

Afrika ülkelerinde de çalıştı

İş hayatına Unilever şirketinin Nijer Ülke Müdürü olarak başlayan Gilfillan, daha sonra Nijerya’da Rothmans Ülke Müdürü olarak çalıştı. Rothmans ve British American Tobacco’nun (BAT) birleşmesiyle BAT Ukrayna, Kazakistan Orta Asya ve son olarak Danimarka’da İskandinavya ve Baltık ülkelerinden sorumlu genel müdürlük rollerinde bulundu.

Sigaraya yeni zam dalgası başladı