Rams Global, Türkiye’de gayrimenkule 2 yılda 2 milyar dolar yatırdı. Şirketin hızlı büyümesinde sahip olduğu öz kaynak gücüyle projeleri hızlı teslim etmesi etkili oldu.

Ağırlıkla Kazakistan olmak üzere Almanya, Tayland, Dubai (BAE), Rusya’da faaliyet gösteren Rams, Türkiye pazarına başta gayrimenkul olmak üzere 2 yılda 2 milyar dolar yatırdı. Türkiye’de hedeflerinin yüzde 150 üzerinde büyüme ortaya koyan şirketin, bu büyümesinde sahip olduğu özkaynak gücünün etkili olduğu ifade ediliyor. Birçok şirketin projelerini zamanında tamamlamada zorlandığı bir dönemde, Rams’ın özkaynak gücüyle projeleri zamanından önce teslim etmesinin sektörde büyümesini hızlandırdığı kaydediliyor.

RAMS Global Yönetim Kurulu Başkanı Devran Bülbül

Düzenlenen basın toplantısıyla şirketin Türkiye’de yaptığı yatırımlar hakkında konuşan Rams Global Yönetim Kurulu Başkanı Devran Bülbül, “Başta Kazakistan olmak üzere Türk Cumhuriyetleri’nde büyümüş ve bilgi birikimiyle deneyimiyle ve sermayesiyle Türkiye’ye değer katmak, ihtiyaç duyulan her alana ‘can suyu olmak’ için kolları sıvamış bir kurumuz” dedi.

Yabancıya ev satışı ve dijital göçmen vizesi Portekiz’i konut krizine soktu

2 milyon metrekarelik inşaat sürüyor

İnşaat sektöründe Türkiye’de 2 milyon metrekarelik devam eden inşaatlarının bulunduğunu açıklayan Devran Bülbül, “Yatırımlarımız 2 milyar doları aştı. Gayrimenkul sektöründe yatırımlarımıza devam etmeyi planlıyoruz. İlerleyen dönemde halka arz da planlarımız arasında” açıklamasını yaptı. Grubun yeni projelerinden olan ve 2 etaptan oluşan Rams City Haliç’in yüzde 87’sinin satıldığını söyleyen Bülbül, bir diğer Rams Denizkent, Bayramoğlu projesinin de 1,5 milyon metrekarelik alanda yer aldığını, 8 etap ta 4 bin 400 konuttan oluşan projede, ilk etapta 5 blok ve 425 konut bulunduğunu söyledi.

Hattat’ta 21 katı sildirdi teslim Aralık 2024’de

Maslak’ta 20 yıldır yarım kalan Hattat Holding’e ait projeyi Rams Global’in üslenmesine de değinen Bülbül, inşaatın tüm hızıyla sürdüğünü belirterek şu bilgiyi verdi: “20 yıldır yarıda kalmış bir projeyi devam ettiriyoruz. 61 kat olarak planlanan projeyi biz 41 katlı olarak hayata geçiriyoruz. Projeyi Rams vizyonuyla çok hızlı teslim etmeyi planlıyoruz. Normalde 2025 sonu itibariyle ancak, bizim hedefimiz, bir yıl öncesinden 2024 Aralık itibariyle projemizi teslim edeceğiz” dedi.

7 otel projesine yatırım

Toplantıda verilen bilgilere göre, Rams Global, Türkiye dışında Almanya, Tayland, Dubai (BAE), Rusya ve Kazakistan’da da projeler geliştiriyor. Grubun, Almanya Magdeburg şehrinde 440 bin metrekare karma kullanıma alanına sahip projesinin yanı sıra, Tayland’da 1000 odadan oluşan 2 projeden birinin ise eylül başı itibariyle açılması planlanıyor. Paylaşımlı ofis ile yeme-içme sektörlerinde Kazakistan’da ve Türkiye’de yatırımları bulunan grubun, turizm sektöründe ise Kazakistan’da 2, Tayland’da 2, İstanbul’da 1, Bodrum’da 2 olmak üzere toplam 7 otel projesi bulunuyor.

Fuzul GYO, 1 milyon 326 bin 874 yatırımcıya ulaştı

Konut fiyatları kısa vadede artar

Konut sektöründe fiyat artışlarının devam edeceğini öngördüklerini dile getiren Bülbül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Döviz kuru arttıkça bu fiyatlara yansıyor. Elimizde olmadan yapılan fiyat artışlarını da karşılamaya çalışıyoruz. Diğer taraftan, enflasyonla mücadelede başarılı bir noktaya ulaşacağımıza eminim. Çünkü çalışkan bir ülkeyiz. Konut fiyatlarının kısa vadede yükselmesini öngörüyoruz, ancak uzun vadede istenilen seviyeye geleceğini düşünüyoruz.”

Değirmenin suyu nereden geliyor?

Bülbül toplantıda sorulan “Kimsiniz siz, bu değirmenin suyu nereden geliyor” sorusuna şöyle cevap verdi: “Babamızla birlikte 14 ile 15 yaşından beri tozun toprağın içindeyiz. Öz sermeyeniz kuvvetli olması önemli. Bizde özsermayemizi kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Diğer Körfez ülkelerinden gelenler pazarı bilmiyor. Dünyanın her yerinde satış yapmaya alışmış biri olarak satışta çok iyiyiz. Yaşımız genç ama biz kendi yaşımızın adamı olmadık. Risk alabilme özelliğimiz ile özellikle gayrimenkul de erken teslim etme özelliği bizi ön plana çıkardı” diye konuştu.

Spor da sponsorluklarını sürdürecek

Rams’ın Süper Lig’de  yer alan hem Galatasaray’ın stad hem de Başakşehir’in isim sponsoru olması hakkında da açıklama yapan Devran Bülbül, “Her zaman Türk sporuna katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Spora destek daha önce de yaptığımız birşeydi. Cizre Spor’dan Denizli’ye sponsora olduk. Bu bizim için büyük bir mutluluk sponsorluklarımıza devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Deprem konutları için tarım arazileri kamulaştırılınca Dikmece köyü ayaklandı