Lüks otomobillere olan ilgi sürüyor. Tofaş’ın 2023 yılı faaliyet raporuna göre, lüks segmentte önemli yeri olan Maserati markasının satışlarında son üç yılda 12 kat artış oldu, 2023 satışları 600 adedi geçti.

Lüks otomobillere talep artmaya devam ediyor. Bu durum Tofaş’ın 2023 yılı faaliyet raporuna da yansıdı. Raporun sonuçlarıyla ilgili konuşan Tofaş Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Cengiz Eroldu premium markalarındaki büyümeye dikkat çekti. 2023 yılında jeep satışlarında yüzde 50 artış olduğunu söyleyen Eroldu “Jeep Renegade ve Compass e-Hybrid modellerinin yanı sıra Avrupa’da yılın otomobili seçilen çevreci SUV Avenger’ı da satışa sunduk. Tonale’nin Plug-in Hybrid Q4 versiyonu ile Giulia ve Stelvio’nun yenilenen versiyonlarının pazara sunulduğu Alfa Romeo markamızda da satışlarımızı üç katına çıkardık. Lüks segmentte önemli yeri olan Maserati markamızın satışlarında son üç yılda 12 kat artış gerçekleşirken 2023 satışları 600 adedi geçti” dedi.

Pazarda liderliği sürdürüyor

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki beş marka ile 200 bin 204 satış adedi ile pazar liderliğini sürdürdüklerine ve Tofaş’ın temsil ettiği markalarla tüm segmentlerde başarılı sonuçlar elde ettiğini de söyleyen Eroldu şöyle konuştu:

“Tofaş’ta geliştirerek ürettiğimiz ve 2023’te Türkiye pazarındaki 500 bininci satışı gerçekleşen Egea’nın yenilenen versiyonlarıyla sekiz yıldır ülkemizin en çok tercih edilen otomobili olması hepimizi bir kez daha gururlandırırken tasarım ve teknolojinin ayrıcalıklarına geniş kitlelerin ulaşabileceğini bir kez daha ispatladı. Fiat markasının elektrikli araç yolculuğunun ilk kilometre taşı olan 500e ülkemizde ilgi gördü. E-Doblò ve E-Scudo modelleri ile hafif ticari araç pazarında elektrifikasyon kapsamında önemli bir adım atıldı.” Eroldu tüm bu operasyonel verilerin ışığında şirketin gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde üç, net kârının da yüzde 61 artış gösterdiğini söyledi.

Tofaş’ın 2030 hedefi karbonu yüzde 50 azaltmak

Eroldu Tofaş’ın ağırlıkla enerji verimliliği projeleri, güneş enerjisi üretimi ve kullanımıyla Kapsam 1 ve 2 toplamında 2030’a kadar yüzde 50 karbon azaltımını hedeflediğini de belirtti. Cengiz Eroldu Tofaş’ın Stellantis Grubu bünyesinde yeni araç geliştirme yetkinliğine ve sorumluluğu olan ileri Ar-Ge merkezlerinden birine sahip olduğunu ve Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketlerinden biri konumunda bulunduğunu kaydetti. Tofaş’ın küresel otomotiv yazılımı alanındaki ihtiyaçlara yanıt vermek üzere faaliyet kapsamını ve Ar-Ge ekosistemini genişletmeyi, Ar-Ge ihracatını artırmayı hedeflediğini söyleyen Eroldu “32 Avrupa Birliği projesinin 2023 yıl sonu itibariyle 21’ini tamamlayan Ar-Ge merkezimiz 2023 yılında sekiz yeni projenin kabulünü de alarak devam eden proje sayısını 19‘a çıkardı. Dijital optimizasyon uygulamalarıyla akıllı fabrikaya yönelik çalışmalar kapsamında, son beş yılda dijitalleşme alanında 1.700’ü aşkın proje gerçekleştirdik. Tofaş’ta geliştirdiğimiz Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı bağlanabilirlik uygulaması Fiat Connect’i yeni fonksiyonlarla zenginleştirerek müşterilerimize ek faydalar sağladık. Connect uygulamasını 2024’te bünyemizdeki diğer markalarda kullanılabilir hale getirerek bu teknolojiyi daha geniş kitlelerle buluşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Rekabet’in Stellantis anlaşmasını onaylaması bekleniyor

Raporu değerlendiren Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ise Stellantis ile stratejik iş birliğine ilişkin konuştu. Dünyanın en büyük dördüncü otomobil grubu olan ve bünyesinde Ferrari, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall markaları bulunduran Stellantis ile Koç Holding arasında 2023 yılının Mart ayında çerçeve anlaşma ve temmuz ayında Tofaş ile Stellantis Türkiye arasında satın alma anlaşması imzalanmıştı. Anlaşmanın çok önemli bir stratejik iş birliği olduğunu söyleyen Ömer M. Koç” Koç Holding ve Stellantis’in ülkemizin geleceğine büyük güvenlerinin güçlü teyididir. Rekabet Kurumu onayı da dahil düzenleyici onaylara tâbi olan bu işlemin 2024’te tamamlanmasını umuyoruz” dedi.

Tofaş liderliğini beşinci yıla taşıdı

Türkiye otomotiv sektörünün Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdığını hatırlatan Ömer M. Koç pazarın 2023 yılında bir önceki yıla göre toplamda yüzde 9 artışla 1 milyon 468 bin 393 adet üretim seviyesine ulaştığına dikkat çekti. Koç şöyle dedi: “Otomotiv sanayimizin en güçlü oyuncularından biri olan Tofaş 2023 yılında da başarılı performansını sürdürdü. 55’inci kuruluş yılını geride bırakan Tofaş 2023 yılında yedi milyonuncu aracını üretirken 240 bin adetle ülkemiz otomotiv üretiminin yüzde 16’sını gerçekleştirdi ve 60 bin adetlik ihracat yaptı. Türkiye binek ve hafif ticari araç pazarında yüzde 16,2 pay elde eden Tofaş, Fiat markasıyla sektör liderliğini beşinci yıla taşırken tüm markalarımız kayda değer bir pazar büyümesi elde etti. Tofaş hızla değişen dinamikleri yönetme kabiliyeti, sürdürülebilirlik yaklaşımıyla geliştirdiği kurumsal yetkinlikleri, istikrarlı yatırımları ve rekabetçiliğiyle geleceğe emin adımlarla yürüyor. Dijital dönüşüm, inovasyon, çevik yönetim ve karbon dönüşümü gibi birbirini tamamlayan programlarla yarınlara hazırlanıyor.”

Lüks otomobil pazarı bana mısın demiyor: Ağustosta 42 Porsche, 37 Maserati, 2 Bentley, 1 Ferrari satıldı