Dilovası'nda faaliyet gösteren Efectis Era Avrasya Test ve Belgelendirme A.Ş. firması, 45 çalışanına 30 bin lira tatil desteği verdi. 

Ardı ardına gelen zamlarla bütçeleri her geçen gün daralan çalışanlara bazı firmalar yılda birkaç kez ikramiye vererek ve ara zam yaparak destek olmaya çalışırken, nadir de olsa bazı firmalar ise farklı yöntemler kullanıyor. Dilovası’nda faaliyet gösteren Efectis Era Avrasya Test ve Belgelendirme A.Ş. tüm çalışanlarına 30 bin TL tutarında tatil desteği ödemesi yaptı. Dünya genelinde 21 tesiste 300’den fazla çalışanı olan holdingin Türkiye ortaklığındaki 45 çalışanı da bu destekten yararlandı.

Yangına karşı tepki, yangına dayanım testleri ve yangın mühendislik hizmetlerini yerine getiren 70 yıllık firma, 14 Temmuz’da yaptığı açıklamayla çalışanlarının tatillerini doyasıya yaşaması için bu ödemeyi yaptıklarını belirtti. Türkiye’nin devleri arasında yer alan fabrikalarda çalışanlara yapılacak ara zam tartışmaları devam ederken söz konusu firmanın bu kararı, diğer firmalardaki çalışanların dikkatini çekti.

THY’den tüm personeline 15 bin lira bayram ikramiyesi

‘Artan hayat pahalılığı nedeniyle bu yıl tatil desteğine karar verdik’

Efectis Era Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı İlker İbik imzası ile yapılan açıklamada, “Bu sene de zorlu bir ilk yarıdan sonra yaz tatili dönemine girmiş bulunuyoruz. Çoğu arkadaşımız önümüzdeki birkaç ay içinde yıllık izinlerinin bir kısmını kullanarak dinlenmeyi tercih edecek. Hem geçtiğimiz iki ay içinde artan hayat pahalılığını hem de son aylardaki yoğun çalışmalarınızı göz önüne alarak, maddi kaygı olmaksızın tatilinizin tadını çıkarmanıza destek olmak amacı ile bu yıla özel yaz tatili desteği ödemesi yapmaya karar verdik. Maaşlarınız yatmadan önce, her bir arkadaşımıza kısıt uygulanmaksızın 30 bin TL tutarında yaz tatili destek ödemesi yapılacaktır. Mutluluk ve sağlıkla harcamanızı ve sezon başlangıcına daha güçlü ve istekli bir şekilde geri dönmenizi temenni ederim” denildi. İşçiler için büyük öneme sahip olan desteğin, Türkiye’de üretim yapan diğer fabrikalara, iş yerlerine örnek olup olmayacağı ise merak konusu.

‘Asgari ücrete yakın maaş alanların oranı yüzde 60’ı geçer, toplumsal yarılma kapıda’