Döviz piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisinin yükselmesiyle birlikte başlayan hafif yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. Borsa İstanbul ise haftaya yine cansız başladı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun (PPK) yarın faizi değiştirmemesi beklenirken piyasalar PPK metninde yer alacak sinyallere odaklanacak. Piyasalar haftaya nispeten sakin başlarken dövizdeki hafif artış devam ediyor, altındaki tırmanış da durmuşa benziyor.

Euro açılışta geçen haftanın kapanışına göre yüzde 0,26’lık artışla 37,26 TL’den, dolar yüzde 0,06 yükselişte 33,71 TL’den işlem görüyor. Altın ise Ortadoğu’daki küresel gerginlik ve maymun çiçeği hastalığının neden olabileceği ekonomik durguluk nedeniyle kazandığı güvenli liman algısıyla başlattığı yükselişine ara verdi.

Ons altın yüzde 0,21’lik değer kaybıyla 2,503 dolardan işlem görürken gram altın yüzde 0.11 gibi daha düşük değer kaybıyla 2,713 TL’den işlem görüyor. Dört haftadır değer kaybeden BİST 100 endeksi  bu haftaya yüzde 0,18 gibi cılız bir yükselişle başladı. Borsa İstanbul’daki inişli çıkışlı seyrin düşüş yönünde devamı bekleniyor.

Kara Pazartesi dünyada en çok Borsa İstanbul’u etkiledi

Bu haftanın en çok kaybettireni yüzde 5,4’le borsa oldu