Dünyanın ikinci zengin insanı olan LVMH'nin patronu Bernard Arnault, Rus oligarklarla ilgili işlemler nedeniyle Paris'te soruşturma altında. İddiaya göre, Rus oligark Nikolai Sarkisov, Arnault'dan aldığı borçla bir Alp tatil beldesinde gayrimenkul satın almış.

Dünyanın en büyük lüks mallar şirketinin kurucusu, CEO’su, başkanı ve aynı zamanda Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın ardından dünyanın en zengin ikinci insanı olan LVMH’nin patronu Bernard Arnault, Rus oligarklarla ilgili işlemler nedeniyle Paris’te soruşturma altında. İddiaya göre, Rus oligark Nikolai Sarkisov, Arnault’dan aldığı borçla bir Alp tatil beldesinde gayrimenkul satın almış.

Fransız Le Monde gazetesi, Fransa’nın Tracfin mali istihbarat birimine dayandırdığı haberinde, Sarkisov’un Arnault’dan aldığı parayla bir Alp tatil beldesinde gayrimenkul satın aldığını yazdı. Paris savcılığı da dün yaptığı açıklamada 2022 yılından bu yana bir ön soruşturma yürütüldüğünü doğruladı.
Ön soruşturma, mutlaka bir suç işlendiği anlamına gelmiyor.

Bernard Arnault, Dior’un başına kızını geçirdi

Fransız Le Monde gazetesi perşembe günü, Fransa’nın Tracfin mali istihbarat birimine dayandırdığı haberinde, Sarkisov’un Arnault’dan aldığı krediyle bir Alp tatil beldesinde gayrimenkul satın aldığını yazdı. Paris savcılığı cuma günü yaptığı açıklamada, 2022’den bu yana bir ön soruşturma yürütüldüğünü ve “savcılığın dikkatini Arnault ve Sarkisov’la ilgili kara para aklama eylemleri olarak nitelendirilebilecek işlemlere çeken Tracfin raporunun bu prosedüre eklendiğini” doğruladı.

Savcılık devam eden soruşturmalar hakkında daha fazla yorum yapmayı reddetti. Le Monde’un Arnault’nun yakın bir iş ortağına dayandırdığı habere göre, bir ön soruşturma mutlaka yanlış bir şey yapıldığı anlamına gelmiyor. Arnault ise işlemin Fransız yasaları çerçevesinde yapıldığını söyledi.

Arnault, 2019 yılında LVMH’nin merkezine yapılan baskının yasallığı konusunda şubat ayında Fransız vergi müfettişlerine karşı açtığı yüksek mahkeme davasını kaybetmişti. Baskın, Belçika’daki faaliyetlerle bağlantılı bir vergi dolandırıcılığı soruşturmasıyla ilgiliydi. Nikolai Sarkisov, kardeşi Sergei’nin Rus sigorta şirketi RESO-Garantiya’da üst düzey bir isim.

Lüks devi Arnault, Musk’ı geçti, dünyanın ikinci en zengini oldu