Batılı ülkelerin yaptırımı nedeniyle Rusya'da kripto para kullanımı artarken, dünyanın en büyük kripto borsası Binance, şirkete yönelik yaptırım tehlikesi nedeniyle 15 Kasım itibarıyla ruble cinsinden para yatırma işlemlerinin durduracağını açıkladı.

Daha önce yaptığı açıklama ile Rusya pazarından çıkma kararı alan, dünyanın en büyük kripto borsası Binance, ruble cinsinden para yatırma ve çekme işlemlerini de durduracağını bildirdi. Söz konusu karar doğrultusunda 15 Kasım itibarıyla ruble cinsinden para yatırma işlemlerinin durdurulacağı, 31 Aralık’ta da para çekme işlemlerinin sona erdirileceği ifade edildi. Açıklamada, Binance müşterilerinin ruble varlıklarını komisyon ödemeden CommEX platformuna aktarabilecekleri belirtildi.

Rusya ‘dost ülkelerin’ yatırımlarını kolaylaştırıyor: Listede Türkiye de var

Rusya’daki varlıklarını CommEX’e sattı

Binance, 27 Eylül’de yaptığı açıklamada, varlıklarını satarak Rusya pazarından çıkma kararı aldığını bildirmişti. Şirket, Rusya’daki tüm varlıklarının CommEX’e satılması konusunda anlaşma sağlamıştı. Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle Rusya’da kripto para kullanımı artarken, Binance, şirkete yönelik yaptırım tehlikesi nedeniyle ülkedeki faaliyetlerinde çeşitli kısıtlamalara gitmişti.

Rusya motorinde ihracat yasağını kısmen kaldırdı