İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Kuala Lumpur merkezli yeni hattı ile küresel ağını genişletmeye devam ediyor. Seferler hem Sabiha Gökçen hem de Malezyalı Batik Air’in en uzun menzilli uçuş rotası olacak.

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) Kuala Lumpur merkezli yeni hattıyla küresel ağını genişletmeye devam ediyor. Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı (KLIA) varışlı olarak çeşitli etnik köken, dil ve dinleri barındıran Malezya’yı ve ötesini keşfetme fırsatları İSG’den direkt uçuşla mümkün hale geliyor.
Batik Air Malaysia 10 Şubat 2024 tarihinden itibaren her salı, perşembe, cumartesi ve pazar günleri olmak üzere haftada dört kez İSG-Kuala Lumpur seferleri yapacak. İSG ve Batik Air için en uzak destinasyonu birleştirme fırsatı sunan bu iş birlikteliği 10 saat 50 dk’lık direkt uçuşla İstanbul’u Kuala Lumpur’a bağlayacak. Asya’nın incisi, kültür ve finans başkenti Kuala Lumpur üzerinden Jakarta, Bali, Singapur, Bangkok, Phuket gibi popüler destinasyonlara aktarma da yapılabilecek.

Nihayet! Sabiha Gökçen’in ikinci pisti 7.5 yıl sonra bitti

Batik Air Grup Strateji Direktörü Datuk Chandran Rama Muthy İSG’yi ağ geçidi olarak seçme kararı için “Her iki uçta da iki önemli merkezi birbirine bağlayan bir rota oluşturmaya karar verdik. İSG Avrupa’ya bağlanırken KLIA da Güneydoğu Asya, Doğu Asya ve Avustralya’ya bağlanarak hem iş hem de tatil amaçlı seyahatler için önemli avantajlar sunuyor” dedi.
Yeni rotası Kuala Lumpur ile birlikte 54 ülkede 163 destinasyona hizmet veren, yaptığı iş birlikleriyle ekonomik havayolu işletmeciliğinde merkez haline gelen İSG 22 ülkede 50 destinasyona haftalık 800 uçuş gerçekleştiren Batik Air iş birlikteliğiyle küresel havacılık dünyasına bağlanabilirliğini artırıyor.