Sandviççi Subway’ı, Atlantalı özel yatırım grubu Roark Capital 9,6 milyar dolara satın almak üzere anlaştı. Subway'i Türkiye'de halka açılmaya hazırlanan TAB Gıda işletiyor.

1965 yılında kurulan 100’den fazla ülkede yaklaşık 37 bin restorana sahip Subway, özel sermaye şirketi Roark Capital’ın satın alma teklifini kabul etti. Subway ve Roark Capital, anlaşmanın şartlarına ve finansal detaylarına ilişkin bir bilgi açıklamazken, Wall Street Journal dün Roark Capital’ın Subway için nihai teklifinin yaklaşık 9,6 milyar dolar olduğunu bildirmişti.

Roark Capital, 37 milyar dolarlık bir varlığı yönetirken, şirket Jimmy John’s, Arby’s, Baskin-Robbins ve Buffalo Wild Wings gibi restoran zincirlerinin sahibi olan Inspire Brands’ı da kontrol ediyor. Söz konusu satın almanın, Roark Capital’ı dünyanın en büyük restoran işletmecilerinden biri yapması bekleniyor.

‘Gerçek çizburger’ satışa sunuldu: Hamburger ekmeği arası 20 dilim peynir

Subway’ın Türkiye’deki işletmecisi halka açılmaya hazırlanıyor

30 yılı aşkın süredir restoran sektöründe faaliyet gösteren TAB Gıda, halka arz edilmek için izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulunmuştu. Subway’ın Türkiye’deki işletmek ve geliştirmek üzere münhasır hakları TAB Gıda’da bulunuyor. TAB Gıda; Burger King, Popeyes, Arby’s, Sbarro, Usta Dönerci, Döner Stop ve Usta Pideci’nin de Türkiye’deki işletmecisi durumunda.

Hindistan’da fiyatı yüzde 450 artan domates, hamburgerlerden çıktı.