George Soros, 25 milyar dolarlık imparatorluğunun kontrolünü oğlu Alexander Soros’a devrettiğini doğruladı. 37 yaşındaki yeni patron, 92 yaşındaki babasının izinden gideceğini açıkladı.

Milyarder yatırımcı George Soros, emekliye ayrıldığını ve 25 milyar dolarlık imparatorluğuyla kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı’nın kontrolünü 5 çocuğundan biri olan 37 yaşındaki oğlu Alexander Soros’a devrettiğini doğruladı. Soros yönetimi oğluna devretme kararıyla ilgili olarak da “O, bunu hak etmişti’ dedi

92 yaşındaki Soros, Forbes’a göre 6,7 milyar dolarlık net servete sahip ve dünyanın en zengin 400 kişisinden biri. 2017’de aile ofisinden 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren ve aralık ayında Alex olarak tanınan oğlunun başkanlığa atandığı Açık Toplum Vakfı’na 18 milyar dolar aktardı.

Gezi tutuklusu Hakan Altınay’dan ‘Soros’ yanıtı: Her geldiğinde bakanlık onayıyla VIP’ten geçti

2024 seçimlerinde daha aktif olacak

Hafta sonu yayınlanan özel bir röportajda Wall Street Journal’a konuşan Alex, babasına göre siyasete daha yakın olduğunu ve gelecek seçimlerde sol eğilimli liberal siyasetçilerin önemli bağışçıları arasında olmaya devam edeceğini ifade etti. Alex ayrıca oy ve kürtaj hakkının geliştirilmesini destekleyen sivil toplum kuruluşlarına da maddi yardımda bulunacağını söyledi.

Yeni kaptan Alexander Soros, Donald Trump’ın Beyaz Saray’a dönüş ihtimalinden endişeli olduğunu belirterek bu nedenle Soros Vakfı’nın 2024 seçimlerinde daha aktif bir rol alacağını belirtti. Soros “Siyasete para harcamak istemiyorum, ancak karşı taraf bunu yaptıkça benim de yapmam gerektiğini görüyorum” diye konuştu.

Açık Toplum Vakfı: Kavala’ya eziyet edildiğini görmekten dolayı üzgünüz