Uber, İstanbul'da aileler ve arkadaş grupları için daha geniş oturma alanına sahip, özel ihtiyaç sahibi bireylerin engelsiz kullanımına uygun, 8+1 yolcu kapasiteli 'geniş taksi' hizmetine başladığını duyurdu.

Bugüne kadar İstanbul’da sarı, turkuaz ve siyah taksilerle kullanıcılarına hizmet veren Uber, sarı-siyah geniş taksileri de hizmet kapsamına dahil ediyor. Geniş taksi, aileler ve arkadaş grupları için ideal, daha geniş oturma alanına sahip, özel ihtiyaç sahibi kişiler için kolay engelsiz biniş ve iniş imkanı sağlayan bir ürün seçeneği olacak.

Hayata geçirdikleri yeni hizmetten büyük heyecan duyduklarını belirten Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, “Geniş taksi hizmetini başlatarak İstanbullulara yeni bir ulaşım seçeneği sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ürünümüz yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin düzenlemelerine göre minibüsten ve taksi dolmuşlardan taksiye dönüşerek faaliyet gösteren, ticari taksi plakası taşıyan ve 8+1 yolcu kapasiteli taksi kategorisinde çalışan sarı-siyah minivan araçlar tarafından sunulacak. Fiyatlandırma da yine UKOME tarafından belirlenen taksimetre fiyat tarifesine göre yapılacak” diye konuştu.

Polis Arap turist kılığında taksileri denetledi, taksimetre açan olmadı

Uygulama 25 milyon kez araç çağırmak için kullanıldı

Türkiye’deki faaliyetlerine 2014 yılında başlayan Uber, şu anda 9 şehirde Uber Taksi hizmeti ile faaliyet gösteriyor. Uygulamayı 2022 yılı boyunca 33 binin üzerinde taksi sürücüsü kullandı. Yıl boyunca uygulama, 25 milyon kez araç çağırmak için kullanıldı. 9 şehirde faaliyet gösteren şirketin Türkiye’deki toplam tekil kullanıcı indirme sayısı 6 milyonu aştı.

Taksiciler tarife güncellemesi için kilometrelerce kuyruk oluşturdu