Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasında 123’üncü sırada yer alan Summa Turizm, Üsküdar Kısıklı’da 200 milyon dolarla Kısıklı Park projesini hayata geçiriyor. Projede daire fiyatları 16 milyon 500 bin TL’den başlıyor.

Yurtdışında üstlendiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasında 123’üncü sırada yer alan Summa Turizm, Üsküdar Kısıklı’da 200 milyon dolarla Kısıklı Park projesini hayata geçiriyor. 18 dönüm arazi üzerine inşa edilen Kısıklı Park Projesi’nde 2+1’den 6+1’e kadar uzanan 177 adet daire bulunuyor. Çamlıca ormanlarıyla dikkat çeken Kısıklı Park’ta daire fiyatları 16 milyon 500 bin TL’den başlıyor. Kısıklı Park’ın Eylül 2024’te teslim edilmesi hedefleniyor.

14 ülkede projeler yürütüyor

Sahip olduğu 34 yıllık sektör tecrübesiyle dört kıtadaki 14 ülkede projeler yürüten Summa Turizm Yatırımcılığı, İstanbul Boğazı ve şehir manzarasına hâkim konumda yapılan yeni projesini yapılan toplantıyla tanıttı. Toplantıda konuşan Summa Turizm Yatırımcılığı AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Okan Sargın, Summa’nın 1989’da Ankara’daki Atakule Projesi’nin yaratıcısı merhum Mete Bora tarafından kurulduğunu, 1990’dan itibaren yurtdışı taahhüt projelerine Türkmenistan ile başlayıp Rusya Federasyonu, Moldova, Romanya’da faaliyetlerine devam ettiğini dile getirdi. Faaliyetlerin 2007 itibarıyla Libya’dan tüm Afrika kıtasına yayıldığını belirten Okan Sargın şöyle konuştu: “Aralarında Senegal, Ruanda, Benin, Nijer, Ekvator Ginesi, Sierra Leon, Venezuela gibi farklı coğrafyalarda bulunan 12 ülkede oteller, ofis binaları, kongre merkezleri, stadyumlar, kapalı spor sahaları, havaalanları, hastaneler ve benzeri yüze yakın projeyi anahtar teslim olarak tamamladık. Summa’nın Türkiye’deki projelerine örnek olarak Bodrum Yalıkavak Marina ve Hilton İstanbul Maslak Otel projesini gösterebiliriz. Bugün için işletmesini de yaptığımız 3 havaalanı, 4 otel, 1 alışveriş merkezi ve 1 hastane gibi büyük yatırım projelerin yanı sıra yurt dışında birçok konut projesine imza atarak bu sektörde adımızı duyurduk. Şu anda halen yurtdışında devam eden 1 havaalanı, 1 otel ve 2 alışveriş merkezi yatırımımızla da büyümeye devam ediyoruz.”

Summa Turizm Yatırımcılığı AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Okan Sargın, Summa’nın 1989’da Ankara’da kurulduğunu söyledi.

İnşaatın yüzde 60’ı tamamlandı

Okan Sargın projeye ilişkin şunları söyledi: “Toplam 18 dönüm arazimiz üzerinde yükselen ve inşaat aşamasında yüzde 60 oranına ulaştığımız Kısıklı Park, sadece bir konut projesi değil, aynı zamanda kaliteli yaşam standartları, çevresel duyarlılık ve sosyal sorumluluk anlayışımızı bir araya getirerek yaşam tarzını yeniden tanımlayan bir deneyimi simgeliyor. 200 milyon dolar değere sahip bu projede çevresel etkiyi en aza indirmek adına bir dizi enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik öğeleri de yer alıyor. ” Summa Turizm Yatırımcılığı AŞ Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Meriç Kibar da sözlerine Kısıklı Park’ın bölgesine değer katan simge projelerden olacağını dile getirerek başladı.

Şehir ve boğaz siluetine hâkim

Kısıklı Park’ın mimarı CA2O Architects Kurucusu Yüksek Mimar Aybala Öz, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları projeye dair şunları dile getirdi: “Kısıklı semti, konum olarak şehrin merkezinde yer alıyor ve Boğaz hattını tepeden gören bir açıklığa sahip… Projenin ana fikri; yapının, topografyasındaki dinamizmi sayesinde şehir ve boğaz siluetine hâkim bir şekilde yerleşebilmesi üzerine kurularak her bir konut biriminin şehir, boğaz, koru veya iç peyzaj panoramasına yönelecek bir aks doğrultusunda inşa edilmesi sağlanıyor. ”

Lansmana özel yüzde 10 indirim

Lansman sürecine özel olarak yüzde 10 indirimle satışa sunulan Kısıklı Park’ta daire fiyatları, 16 milyon 500 bin TL’den başlıyor. Kişiselleştirilmiş ödeme imkânlarına ek olarak anlaşmalı bankalar aracılığıyla finansman alternatifleri sunulan Kısıklı Park’ın 2024 yılı Eylül ayında teslim edilmesi hedefleniyor.