Tek başına yaşayanların artması ve ev hanımlarının iş hayatına atılması doldurulmuş ürün pazarını büyüttü. Pınar Et Genel Müdürü Demir 'Özellikle pandemi sonrası 100 evin 72’sinde dondurulmuş hamur, et ve balık ürünleri görülmeye başladı' dedi.

Türkiye’de donuk unlu ürünler pazarı, et ürünleri ve deniz ürünlerinin toplam büyüklüğü 5 milyar TL ye yakın büyüklüğe ulaştı. Dondurulmuş gıda sektörünün son yıllarda hızla büyüyen ve dikkat çeken bir hale geldiğini söyleyen Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir “Bu büyümenin arkasında ev hanımlarının iş hayatına katılımının artması ve tek başına yaşayan bireylerin sayısındaki artış gibi sosyoekonomik faktörler buluyor. Tüketicilerin zamanlarının kısıtlı olduğu durumlarda hızlı hazırlanabilen ürünlere yönelirken aynı zamanda çeşitlilik ve yenilik arayışında olduklarını görüyoruz” dedi. Demir, dondurulmuş ürün pazarında en büyük payı hamur ürünlerinin aldığını belirterek, “Cirolara bakıldığında pazarın yüzde 65’i hamur, yüzde 29’u et ve yüzde 6’sı deniz ürünlerinden oluşuyor. Özellikle pandeminin ardından 100 evin 72’sinde dondurulmuş hamur, et ve balık ürünleri görülmeye başladı” dedi.

‘Ürünlerimiz global pazarda büyük ilgi görüyor’

Tüketicilerin sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, dondurulmuş gıdaların sağlıklı ve doğal seçeneklerle çeşitlenmesi için çalışmaya devam ettiklerini belirten Demir, şunları söyledi:

“Özellikle bitki bazlı beslenme trendine yönelik geliştirdiğimiz Power Burger, Köfte ve Nugget’tan oluşan Planty Ailesi ve glutensiz beslenme trendine yönelik geliştirdiğimiz glutensiz pizza tabanı gibi ürünlerimiz, global düzeyde büyük ilgi gördü ve benimsendi. Özel beslenme tercihlerine hitap eden bu ürünler, Türkiye’de de raflarda yerini almaya başladı. Dondurulmuş gıda sektörü, hem tüketicilerin beklentilerine hem de sürdürülebilirlik ilkelerine uyum sağlayarak önemli bir büyüme gösteriyor. Ayrıca, teknolojik ilerlemelerde sürece destek olarak, ürünlerin kalitesini ve tazeliklerini uzun süre koruyarak sektördeki büyümeyi destekliyor.”

Gelecek pazarlama stratejilerini dijitalleşme ve inovasyon üzerine odaklanarak şekillendireceklerini belirten Hüseyin Demir; “Sosyal medya platformları ve dijital reklamlar aracılığıyla ürünlerimizi daha geniş kitlelere tanıtacak, tüketicilerle daha sağlam bağlar kuracak ve etkileşimi artıracak çalışmalar yapacağız. e-ticaret kanallarını ve perakende iş birliklerini güçlendirerek ürünlerimizin erişilebilirliğini artıracağız. Ayrıca, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilirlik temasıyla tüketici bilincini yükseltmek için çeşitli inisiyatifler geliştireceğiz” diye konuştu.