Dünya devleri Microsoft, BlackRock, Global Infrastructure Partners ve MGX yeni veri merkezleri kurmak ve bu merkezler için gereken ilave enerjiyi üretmek için bir araya geldi. Veri merkezleri yapay zekanın arka planını oluşturacak.

Dünyanın son dönemde üzerinde en çok konuşulan ve yatırım alan konusu olan yapay zekada dev bir ortaklık geliyor. ABD’li teknoloji devi Microsoft’ yönetimindeki 10 trilyon dolarlık varlıkla dünyanın  en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock, ABD’nin enerji, ulaştırma ve su ve atık sektörlerindeki altyapı şirketlerinin hisselerine yatırım yapan Global Infrastructure Partners, Microsoft ve MGX’in artan bilişim gücü talebini karşılamak amacıyla yeni ve genişletilmiş veri merkezlerine yatırım yapmak ve bu tesisler için yeni enerji kaynakları oluşturmak amacıyla Küresel Yapay Zeka Altyapı Yatırım Ortaklığı’nı başlattığını açıkladı.

Nvidia da ortaklığı destekleyecek

Bu ortaklığın başlangıçta 30 milyar dolarlık özel sermaye çekmeyi hedeflediği belirtilen açıklamada bunun 100 milyar dolara kadar yatırıma dönüştürülmesinin amaçlandığı ifade edildi. Açıklamada altyapı yatırımlarının ağırlıklı olarak ABD’de yapılacağı, böylece yapay zeka inovasyonu ile ekonomik büyümenin destekleneceği, bazılarının da ABD’nin ortak ülkelerine yapılacağı kaydedildi. Yapay zeka için çip üreten Nvidia’nın da söz konusu ortaklığı destekleyeceği belirtilen açıklamada şirketin yapay zeka veri merkezleri ve fabrikalarındaki uzmanlığını sunacağı bilgisi paylaşıldı.

10’ca bilim arasından: Yapay zeka mecbur bıraktı, teknoloji devlerinin nükleer enerji macerası

Tom Hanks’ten yapay zeka uyarısı: Kandırılmayın, zor kazandığınız paraları kaybetmeyin