Hem doğayla iç içe yaşayıp hem de sınırsız lükse sahip olmak
mümkün mü? Kesinlikle! Dünyanın en lüks doğa kampları tüm isteklerinizi karşılamaya hazır, tabii ‘ufak’ bir ücret karşılığında!

Cam çadırlar, kazıklarla yükseltilmiş ahşap kulübeler ya da lüks safari çadırları… Dünyanın uzak köşelerinde, yemyeşil bir doğanın kucağında parmağınızı oynatmadan lüks kamp deneyimi yaşamak mümkün.

Muhteşem manzaralar eşliğinde birinci sınıf keyif

Kamp yapmak denince hepimizin aklına aynı görüntüler gelir; izci çadırları, kamp sandalyeleri, kamp malzemeleri, uyku tulumları ve daha nicesi. Ancak hem doğayla iç içe olup hem de rahatınızdan ödün vermek istemiyorsanız her detayı inceden inceye düşünülmüş lüks kamplar ve çiftlikler derdinize deva olabilir. Bu muhteşem kamplar ve çiftlikler birinci sınıf olanaklar, göz kamaştıran manzaralar ve beş yıldızlı bir otelin imkanlarını aratmayan güzellikler sunuyor.

Sevdik seni ‘glamping’

Uzun zamandır kelime dağarcığımıza yerleşen ‘glamping’ felsefesi, 21’nci yüzyıl gezginleri için bir nefes alma yöntemi. ‘Glamour’ ile ‘camping’ kelimelerinin birleşmesinden oluşan Glamping, doğal hayat ile lüksü bir arada sunan konaklama alternatifleriyle çok çekici. Terminolojimize girmesi uzun zaman almasa da glamping kavramının ortaya çıkışı 1900’lü yıllara kadar uzanıyor. Amerikalı ve Avrupalı gezginler safarilerini daha konforlu ve lüks hale getirmek için kanvas çadırlar içerisine halı döşeyerek bu konforu oluşturmaya çalışmış. Glamping turizmi günümüzde beşgen formda tasarlanan taşıyıcı yapı elemanlarının birleştirilmesiyle oluşan dome çadırlardan kanvas çadırlara kadar sınırsız lüks imkanı sunan alternatiflerle bir turizm fenomeni.

Under Canvas Bryce Canyon (Widtsoe, Utah)

Serinlemek ve rahatlamak için mükemmel bir yer. Afrika safarilerini aratmayan çöl ovalarındaki bu kamp Bryce Canyon Milli Parkı’na sadece 15 dakika uzaklıkta yani kapınızın dışında muhteşem bir doğa sizi bekliyor. Gökyüzü etkileyici derecede karanlık ve tüm yıldızlar parmağınızın ucunda. Dünyanın ilk ‘karanlık gökyüzü’ tatil yerlerinden biri olan Under Canvas Bryce Canyon’da, gece gökyüzünün harikalarını daha önce hiç olmadığı kadar deneyimleyebilirsiniz.

Xigera Safari Lodge (Okavango Deltası, Botswana)

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Okavango Deltası dünyanın denize dökülmeyen en büyük iç delta. Her yıl binlerce turisti ağırlayan deltada basit kampların dışında lüks safari orman evleri ve lüks oteller de bulunuyor. Xigera Safari Lodge da bunlardan biri. Sürdürülebilir, güneş enerjisiyle çalışan, muhteşem iç mekanlarıyla göz kamaştıran ve Afrikalı sanatçıların eserlerini içeren 12 süit var.

Duke’s Camp (Okavango Deltası, Botswana)

Maun büfeler, ahşap zeminlerin üzerine serilmiş Afrika kilimleri ve sabah olduğunda buharı tüten bir filtre kahve… Okavango Deltası’nın büyülü vahşi doğasında keşfedilmeyi bekleyen lüks bir safari kampı. Duke’s Camp, ​​bu bereketli vahşi doğa parçasının koruyucusu olan Sarefo ‘Duke’ Sarefo’nun onuruna adlandırılmış. Abanoz ağaçlarının gölgesinde yükseltilmiş ahşap verandalara kurulan lüks safari çadırları, bu olağanüstü Dünya Mirası Alanı’nın ortasında 8 kanvas safari süitiyle unutulmaz bir çadır macerası sunuyor. Her çadır eski safari estetiğinin, lüks kumaşların, İran halılarının ve elle oyulmuş dört direkli yatakların tadını çıkarıyor.

Nayara Tented Camp (Arenal Yanardağı Milli Parkı, Kosta Rika)

Altınızda uzanan bir yağmur ormanıyla güne başlamaya ne dersiniz? Lüks bir yağmur ormanı çadırında kalmaya kimin itirazı olabilir ki? Kosta Rika’nın merkezinde bulunan Nayara Tented Camp, Afrika ve Asya’nın lüks kanvas kulübelerinden esinlenmiş ve Orta Amerika’daki ilk lüks kamplardan biri. Kosta Rika yağmur ormanlarının ortasında yer alan geniş çadırlar, muhteşem manzaraları en üst düzeye çıkarmak ve çevresel ayak izlerini en aza indirmek için kazıklar üzerine oturtulmuş. Tüm çadırlarda mineral kaplıcalarla beslenen özel bir dalma havuzuna sahip teras ve cibinlikli dört direkli kral boy yatak var.

Nomade Tulum (Meksika)

Muhteşem bir deniz manzarasına ve özel plaja sahip Nomade Tulum, ünlü maya Tulum harabelerine 10 dakikalık sürüş uzaklığında. Neredeyse tamamı taş ve ahşaptan yapılmış. İç mekanlar ormana veya denize bakan teraslara açılıyor. 68 oda ve süit pek çok kategoriye ayrılmış. Karayipler üzerindeki bir uçurumun üzerinde yer alan muhteşem Maya kalıntılarını görmeden ve Yucatan lezzetlerini tatmadan dönmeyin.

Shamwari Sindile (Paterson, Güney Afrika)

Bu lüks çadır kampı, Afrika’nın derinliklerinde bulunan sakin, lüks bir kaçamak noktası. Adeta bir leoparın sığınağını taklit ederek, çevredeki çalılıklarla harmanlanırken, Bushman Nehri ve çevredeki ovalara mükemmel bakış açıları sağlıyor. Dokuz lüks çadır engelsiz manzaralar sunuyor. Doğayla uyumlu tasarım, çevresel ayak izini en aza indiriyor. Yemek alanı ve bar ise manzarayı en iyi değerlendirecek şekilde konumlandırılmış.

Silky Oaks Lodge (Kuzey Queensland, Avustralya)

Kuzey Queensland’in lüks sığınağı olarak kabul edilen Silky Oaks Lodge, Daintree Yağmur Ormanı’nın serin ve sakin yerinde şık bir kaçış sunuyor. Hafifçe akan Mossman Nehri’nin üzerinde ve yaprak gölgeliklerinin arasında yer alan ana orman evi ise olağanüstü bir deneyim vadediyor. Ayrıca Daintree, Mossman Gorge, Great Barrier Reef ve Cape Tribulation gibi bölgedeki muhteşem doğal cazibe merkezlerine kolay erişim imkanı sunuyor.

Aramness Safari Lodge (Sasan Gir Milli Parkı, Hindistan)

Hindistan’ın Aramness Gir kentinde konaklamak, Gujarat kültürünün sularına dalacağınız, her yönüyle otantik bir Hindistan deneyimi vadediyor. Hindistan’ın Gujarat eyaletindeki Sasan Gir Milli Parkı’nın kenarında eski tarım arazileri üzerinde yer alan Aramness Gir, eyaletteki tek lüks butik misafirperverlik hizmeti. Adı, Gujarati dilinde dinlenme veya huzur anlamına gelen aram ve buradaki yerel Maldhari köylerini tanımlamak için kullanılan ness kelimelerinin birleşiminden türemiş. Aramness Gir, korunan bir tik ormanında yer alıyor. Tasarımı ise Gujarat köylerinin cazibesinden ilham almış. Geleneksel etki ile zarif sadelik arasında bir denge kuruyor.

Wild Coast Tented Lodge (Sri Lanka)

Dünyaca ünlü Yala Milli Parkı’nın bitişiğindeki bu lüks çadır kampı, Hint Okyanusu’nun mavi sularına bakan, ormanın el değmemiş kıyı bölgeleriyle buluştuğu muhteşem bir konumda. 28 çadır, özenle seçilmiş doğal malzeme kullanımı sayesinde çevredeki manzaraya kusursuz bir şekilde uyumlu. Süitler yüksek tavanlı ve çift camlı cephelerden orman manzarası sunuyor. Havuz süitleri ise dört direkli kral boy yataklar ve deri malzemelerle döşenmiş.