Mersin’de yaşayan ve yaptığı konuşmaların sosyal medyada yayınlanması sonrası üne kavuşan Mehmet Bucak gözaltına alındı.

Bucak’ın “1 MİLYON MEHMET” adında bir Youtube kanalı var. 252 bin abonesi olan kanalda Bucak’a ait 664 video var. Mehmet Bucak’ın bazı videoları milyonlarca kez izlenmiş durumda.

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanına hakaret suçunu kaldıracağız

Yüzde 80 engelli raporu olan Bucak, kendisine sorulan “Seçimler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna verdiği yanıtta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söyledi. Sebebini de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “diktatör” olması olarak  gösterdi. Bu ifadesinden dolayı Mehmet Bucak gözaltına alındı.

Bucak, emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bucak’ın gözaltına alınmasına tepki gösteren gazeteci Murat Ağırel, Bucak’ın yakınlarından birinin çektiği açıklama videosunu paylaştı.

Yazıktır, günahtır, ayıptır

Ağırel tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Siyaset hakkında en ufak bir fikri dahi olmayan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Bakan sanan biri Mehmet abi. Kullandığı “Diktatör” kelimesinin dahi anlamını bilmeyen hatta olumlu bir anlamı var sanan biri. Mersin Emniyeti de çok iyi tanır, bilir. Bu kadar da olmaz artık. Yazıktır, günahtır, ayıptır.”

Gözaltına alınan ‘Erdoğan sayesinde’ afişinin tasarımcısı serbest: Rahatsız etmeye devam edeceğim