Diyarbakır'da arkadaşlarıyla birlikte sevgilisine tuzak kurarak 125 bin dolar, yani 4 milyon 265 bin TL değerinde kripto parayı kendi hesaplarına geçirip kayıplara karıştı. Ama oyun bozuldu; A.T.'nin telefonundaki parmak izi kapı zilinden de çıktı.

Diyarbakır’da yaşayan A.T. büyük bir kripto yatırımcısıydı. Bugüne dek toplam 125 bin dolar, yani 4 milyon 265 bin TL değerinde Ethereum toplamıştı. Her şey yolundaydı, son zamanlarda sevgilisi Ö.Ç.’yle de arası iyiydi. Sık sık görüşüyor, onun evinde vakit geçiriyorlardı. Dolandırılmak zannediyoruz ki aklından geçmiyordu.

Ancak büyük bir oyunla karşı karşıyaydı. Ö.Ç. ve arkadaşları planı kurmuş, start tuşuna basmıştı.

Ö.Ç.’nin arkadaşı M.P. bu doğrultuda A.T.’den önce daireye girip saklandı. Ardından fırsatını bulup A.T.’nin telefonunu ele geçirdi.

Bu sırada Ö.Ç.’nin bir başka arkadaşı olan U.R.A. apartmanın girişindeki zile bastı. Ö.Ç. de kuzeninin geldiğini söyleyerek A.T.’den gitmesini istedi.

İncelenen kamera kayıtları.

A.T. apar topar konuttan çıktı. Günlük rutinine döndüğünde her zamanki gibi kripto hesabını kontrol etmek istedi. Karşılaştığı manzarayla hayatının şokunu yaşadı. Hesap sıfırlanmıştı.

Vakit kaybetmeden polisi durumdan haberdar etti. Kamera kayıtları incelendi. Polis apartmanın önünde zile basanları gördü ve gidip parmak izlerini aldı.

Ö.Ç. ve M.P. hızlıca yakalanıp gözaltına alındı. U.R.A. ise zaten cezaevinden izinli çıkmış, olayın ardından yeniden hapishaneye gitmişti.

Ö.Ç. ve M.P. tutuklandı. A.T.’nin çalınan 550 bin TL’sini harcamışlardı. Kalan 3 milyon 700 bin TL bloke edildi.

Kripto parada sıkıyönetim dönemi: Elden nakit parayla alınmayacak