6 Şubat'ta yıkılan ve 14 kişinin ölümüne yol açan apartmanın müteahhidi Selahattin Yüksel’in depremden sonra Hatay Ticaret Odası, Dericiler Sitesi ve Antakya Galericiler Sitesi’nin ihalelerini aldığı öğrenildi.

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde zemin kattan kırılıp yana devrilerek yıkılan ve 14 kişinin ölümüne neden olan “Fuat Seçkin Apartmanı”nın müteahhidi Selahattin Yüksel’in depremden sonra kamu binası yapım ihaleleri aldığı ortaya çıktı. Üstelik bunu da  referans olsun diye, övünürcesine Yüksel’in avukatı anlattı, sanığı ve devleti ele verdi…

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre Yüksel, Fuat Seçkin apartmanının yıkılma sebebinin binanın yan binanın üstüne düşmesi olduğunu öne sürmüştü. Halbuki binada kullanılan beton uluslararası standardın çok altındaydı ve demir kalitesi düşüktü.

Mahkemede tanık olarak dinlenen Halide Seçkin apartmanının görevlisi Hasan Özkan yıkılan binanın zemin katında müteahhide ait inşaat şirketinin ofisinin olduğunu, Yüksel’in ofis ve asma katı birleştirmek için demirleri kestirdiğini ve binanın bu sebeple yıkıldığını öne sürmüştü. Yüksel ve şantiye şefi Emre Çıray için yakalama kararı çıkarıldı. Özkan’ın ifadesi üzerine adliyeye çağrılan Yüksel gitmeyince hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Yıkılan bina bitişik apartmanı duvarsız bıraktı: 30 yıl önceki müteahhite ulaşılamıyor

İddiaya göre hakkında yakalama kararı çıkartıldığında Yüksel adliyedeydi ve kararı öğrenerek adliyeden kaçtı. İki şüpheliye yurt dışına çıkış yasağı kondu. Yüksek iki ay kaçtıktan sonra 13 Temmuz 2023’da savcının odasında ifade verdi. İfadeden sonra yakalama kararı kaldırılarak salıverildi. Çıray hakkındaki tedbir ise tümden kaldırıldı.

Bu yıl 9 Ocak’ta İsmail Saymaz ‘O müteahhidi kim koruyor?’ başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı, ardından kum saati tersine çevrildi.

Yüksel 18 Mart’ta yakalanarak adliyeye sevk edildi. Yüksel Sulh Ceza Hakimliği sorgunun ardından da tutuklandı. Yüksel Sulh Ceza Hakimliği sorgusunda kendisini “Zaten anne ve babamı orada kaybettim. Ailemizin yaşayacağı binayı kötü malzemeyle yapmış olmamız mümkün değil” diyerek savundu.

Ardından söz alan avukatı Fevzi Randa, muhtemelen referans olsun diye, müteahhit Selahattin Yüksel’in 6 Şubat depremlerinde hasar gören Hatay Ticaret Odası, Dericiler Sitesi ve Antakya Galericiler Sitesi’nin inşaat ihalelerini aldığını söyledi. Böylece büyük bir skandalı ifşa etmiş oldu. Yüksel’in depremden sonra da müteahhitliğe devam ettiğini, hatta kamu binaları inşa ettiğini söylemiş oldu böylece avukat Fevzi Randa.

Galeria davasında dört sanığa 17 yıl hapis cezası