İstanbul, Sancaktepe’de Pazartesi Günü kaybolan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşlerin cansız bedeni, kayboldukları yerin yaklaşık 500 metre ilerisinde içi su dolu bir inşaat alanında bulundu.

Ayvaz ve Nurdan Sağın çiftinin 6 çocuğundan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşlerden haber alamayan ailesi polise haber verdi.

İhbar üzerine harekete geçen Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri kayıp çocukları bulmak için çalışma başlattı.

Aile ve polisin çevrede yaptığı incelemede çocukların eve yakın bir okula doğru gittikleri görüldü. Bunun üzerine aile ve polis, gece okulun güvenlik kamerası görüntülerini incelediğinde çocukların bölgede Şehit Abdurrahman Gazi Caddesi üzerinde bulunan bir okulun karşısındaki inşaat alanına doğru gittikleri belirlendi.

İnşaatın kontrol eden aile ve ekipler, çocukların birinin su üzerinde olduğunu gördü.

İtfaiye ekipleri inşaatın temelindeki suyu tahliye ederken, çalışmalar sonunda 3 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Çocukların önceki gün sokakta oyun oynarken kaybolan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşler olduğu tespit edildi.

Polis olay yerinde inceleme yaparken, acı haberi alan aile ise olay yerine geldi. Olay yeri inceleme ekipleri, inşaat ve çevresinde detaylı inceleme yaptı. Çocukların cenazeleri inşaatın temelinden çıkarılarak cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

3 çocuklarını su dolu inşaata kaçan toplarını almak isterken feci şekilde kaybeden Ayvaz –Nurdan Sağın çiftinin  toplamda 7 çocuğu olduğu bir çocuklarının da 2018 yılında hastalık sebebiyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Baba Ayvaz Sağın, “2018 yılında bir çocuğumuzu kaybettik. Bu 4. Çocuk oldu, yapacak bir şey yok kader ama olayda ihmal var gerekli yerlere şikâyette bulunacağız” dedi.

İstanbul’da ‘kayıp’ ihbarı verilen 3 çocuktan acı haber