4 çocuk annesi Güneş, 2017'de Kocaeli'nde kadın sığınma evine gelmek zorunda kaldı. Sonra buradan kaçtı, kendisinden bir daha da haber alınamadı. Polis bunca yıl sonra Güneş'in izini arayınca, genç kadının aile kararıyla öldürüldüğü ortaya çıktı.

Güneş Yıldıztan, 4 çocuk annesi genç bir kadındı. Kocası Nihat Yıldıztan’dan sürekli şiddet görüyordu. 2017 yılında bir gün dayanamadı, yaşadığı Kocaeli’nde yanında M.A. isimli bir erkekle polise gitti, kocasını şikayet etti. Genç kadın koruma altına alındı, hemen bir kadın sığınma evine yerleştirildi.

Fakat kısa bir süre sonra Güneş Yıldıztan sığınma evinden ayrıldı ve deyim yerindeyse sırra kadem bastı.

Aradan yıllar geçti. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde çalışan titiz ve dikkatli bazı polisler, Güneş Yıldıztan’dan 2017’den beri haber alınmadığını gördüler ve durumu incelemeye başladılar. Güneş Yıldıztan sadece polise veya kendisini koruma altına alan Aile Bakanlığı birimlerine gözükmemiş değildi. E-devlet sistemi üzerinden yapılan bir taramada onun 2017’den beri hiçbir resmi işlem de yapmadığı anlaşıldı.

Polisler, Yıldıztan’ın ailesinin evine gitti, Güneş orada da yoktu ve ailesi gayet şüphe çekici cevaplar veriyordu Güneş’in nerede olduğuyla ilgili.

Bunun üzerine 2017’de Güneş’e şiddet uygulamakla suçlanan Nihat  Yıldıztan dahil, Güneş’in ailesi, akrabaları, komşuları ve tanıdıkları olmak üzere 50’den fazla kişinin ifadesi alındı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri ifadeleri almayı tamamladığında şüphelerinin doğru çıktığını anladı. Güneş Yıldıztan öldürülmüştü. Üstelik bu öyle bir anlık sinirle veya kavga sırasında bir ölüm de değildi. Güneş Yıldıztan’ın öldürülmesi için aile meclisi kurulmuş, karar bu mecliste alınmıştı.

Aile meclisi, Güneş’in polise ve kadın sığınma evine giderken yanında olan M.A. isimli erkekle ‘kaçtığına’ karar vermişti. Oysa güneş sadece şiddetten kaçıyordu. Polis, bu cinayetin sorumlularını yakalamak için Kocaeli, İstanbul ve Van’da operasyon düzenledi.

Operasyonda infaz kararının alındığı aile meclisinde bulunan, cinayete iştirak eden ve bilgisi olduğu halde ölümü sakladıkları öne sürülen 26 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden, aralarında Güneş Yıldıztan’ın 4 kardeşinin de olduğu 14’ü, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Bu kişilerin ifadelerinde, Güneş Yıldıztan’ın öldürüldüğünü bildikleri, aile meclisinde bu kararın alındığı ve Körfez ilçesinde ormanda infaz edildiğine dair bilgiler verdikleri öğrenildi.

12 kişi tutuklandı

Diğer şüpheliler Yıldıztan’ın eşi Nihat Yıldıztan ve yakınları S.Y., M.Y., B.Y., F.Y.,O.Y., A.Y., S.Y., Z.Y., B.Y., M.Y., M.Y. polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 12 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis ekipleri öldürülen genç kadının cenazesine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.