Genç doktor İrem Sarıkaya görev yaptığı hastanenin acil servisinde hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Saçının bir kısmı kopartılan ve yere savrulan Sarıkaya, yaşadığı korku dolu anları anlatarak "Güvende hissetmiyorum" dedi.

İzmir’de Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin acil servisinde görev yapan genç doktor İrem Sarıkaya meslekte henüz iki yılını doldurmuş olmasına rağmen çarşamba günü yaşadığı bir dehşet yaşadı. Görev sırasında iki hastayla yaşadığı tartışma akıl almaz bir saldırıya dönüştü ve Sarıkaya dövüldü,  saçları kopartıldı. Ğüvenlik güçleri hızla müdahale etse de Sarıkaya yaşadığı travmayı atlatmakta zorlanıyor.

Olay hastaneye gelen 23 yaşındaki Sinem C. ve 20 yaşındaki arkadaşı Yağmur A. ile doktor İrem Sarıkaya arasında çıkan tartışmayla başladı. Tartışmanın büyümesiyle Sarıkaya sağlık çalışanlarının tehlikeli durumlardaki ‘beyaz kod’ bildirimine başvurdu. Bildirim hastane polisini ve yetkilileri olaya müdahale etmeye çağırsa da şüpheliler o an hastaneden ayrıldı. Ancak olay bitmedi. Bir süre sonra tahlil sonuçlarını almak üzere tekrar hastaneye dönen Sinem C. ve Yağmur A. doktor Sarıkaya ile yeniden karşılaştı. İkili önce doktoru tehdit etti, ardından fiziki saldırıya geçti.

Acil serviste darbedilip, saçı kopartılan Doktor İrem: Güvenli hissetmiyorum

‘Saçımı çektiler, yerde sürüklediler’

İrem Sarıkaya yaşadığı korku dolu anları anlatırken hala sarsılıyor: Tartışma tekrar alevlendiğinde şüphelilerden biri Sarıkaya’nın saçına yapışarak onu yere savurdu. Saçı çekilerek kopartıldı ve genç doktor başını yere çarptı. “Yaklaşık 30 saniye yerde sürüklendim” diyen Sarıkaya hastane personelinin yardımıyla saldırganların elinden kurtulabildi. O anları “Gerçekten korkunçtu, canım çok yanıyordu ve kendimi dehşet içinde hissettim” sözleriyle anlatıyor.

 

Saldırganlardan biri tutuklandı

Olayın ardından hastaneye gelen polis ekipleri şüphelilerden Yağmur A.’yı gözaltına aldı. Yağmur A. tutuklanırken diğer şüpheli Sinem C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak İrem Sarıkaya için sonuç yaşadığı travmayı hafifletmeye yetmedi.

Psikolojik olarak çok etkilendiğini dile getiren Sarıkaya yaşadığı olayın izlerini hala taşıyor. “10 gün rapor aldım ve şu an görevime geri dönmek benim için çok zor” diyen genç doktor güvenlik endişesinin de arttığını söyledi. “Stres bozukluğu yaşıyorum ve kendimi güvende hissetmiyorum” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı bir ortamda İrem Sarıkaya’nın yaşadıkları sorunun boyutlarını bir kez daha ortaya çıkardı.

Türkiye’de şiddet cinneti bitmiyor: Çete saldırısı, evden çıkan lav silahları, otobüste bıçaklı dehşet…

Türkiye kadın cinayetlerini konuşurken kadınlar şiddet görmeye devam ediyor