Kadın cinayetleri ülkenin her noktasında. Adana'da bir erkek annesini boğarak öldürdü, Kocaeli'nde bir kadın katledildi. Balıkesir'de ise eşinin evine giden bir erkek kayınvalidesini ve baldızını öldürdü.

Türkiye’de aile içi cinayet haberleri art arda gelmeye devam ediyor. Son olarak erkekler Adana’da anneyi, Kocaeli’nde eşi ve Balıkesir’de de kayınvalideyle baldızı katletti.

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde 45 yaşındaki Haceli Araz, eşine hakaret ettiğini iddia ettiği 75 yaşındaki annesi Nimet Araz’ı bıçakladıktan sonra bastonla boğarak öldürdü. Şüpheli oğul jandarma tarafından gözaltına alındı. Nimet Araz’ın cansız bedeni otopsi için morga kaldırıldı

Adana’da olay dün saat 16.00 sıralarında Tufanbeyli ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre iki çocuk babası Haceli Araz eşine hakaret ettiğini iddia ettiği annesi Nimet Araz ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Haceli Araz annesine bıçakla saldırdı. Yaşanan arbede sırasında bıçağın kırılması üzerine Haceli Araz bu kez eline geçirdiği bastonla yaralı annesini boğdu.

Haceli Araz bir süre sonra 122 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp annesini öldürdüğünü söyledi. Sağlık görevlisinin yaptığı kontrolde Nimet Araz’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Şüpheli oğul jandarma tarafından gözaltına alındı. Nimet Araz’ın cansız bedeni otopsi için morga kaldırıldı.

Eşini vurup ambulansı takip etti

Kocaeli’nde vinç operatörü 45 yaşındaki Tuncay Ateş tartıştığı eşi 39 yaşındaki Semira Ateş’i ensesinden tabancayla vurdu. Ağır yaralanan Semira Ateş hastanede tedaviye alındı. Şüpheli aracıyla ambulansın arkasından giderken yakalanıp gözaltına alındı. Tutuklanan Tuncay Ateş’in polisteki ifadesinde eşiyle tartışma anını ve olayı hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

Kocaeli’nde olay dün saat 23.00 sıralarında Çayırova ilçesinde meydana geldi. İki çocukları olan Semira Ateş ile vinç operatörü eşi Tuncay Ateş arasında evde tartışma çıktı.

Tartışma sırasında Tuncay Ateş tabancayla eşini ensesinden vurdu. Semira Ateş yere yığılırken silah sesini duyan komşuların haber vermesiyle adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralanan Ateş ilk müdahalesi sonrası Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tuncay Ateş ise otomobiliyle ambulansın arkasından giderken hastanenin önünde polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanan Ateş sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ateş’in polisteki ifadesinde eşiyle tartışma anını ve olayı hatırlamadığını söylediği öğrenildi. Ateş’in kavga ve gürültü yapmaktan iki suç kaydı olduğu öğrenilirken yapılan muayenede iki promilin üstünde alkollü olduğu tespit edildi.

Kayınvalidesini ve baldızını öldürdü

Balıkesir’de iddiaya göre eşiyle barışmak için yola çıkan Murat Özer kayınvalidesiyle baldızını öldürdü, eşini ve kayınpederini yaraladı. Damat Murat Özer çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı

Olay dün saat 19.30 sıralarında Kızılkeçili Mahallesi’nde meydana geldi. Murat Özer bir süre önce tartışma sonucu evi terk eden eşi Nezihe Nurçin Özer ile barışmak için kayınpederi Ali Rıza Kaya’nın evine gitti.

Murat Özer burada çıkan tartışmada eşi Nezihe Nurçin Özer, baldızı Gülçin Kaya, kayınvalidesi Sevim Kaya ve kayınpederi Ali Rıza Kaya’yı bıçakla yaraladı.

Yardım çığlıklarını duyan komşuların haber verdiği jandarma ve sağlık ekipleri bıçaklı saldırıda baldız Gülçin Kaya’nın olay yerinde öldüğünü tespit etti, kayınvalide Sevim Kaya da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti; kayınpeder Ali Rıza Kaya ile kızı Nezihe Nurçin Özer ise hastanede tedaviye alındı.

Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Murat Özer tutuklanarak Burhaniye Ceza infaz Kurumu’na teslim edildi.

Türkiye kadın cinayetlerini konuşurken kadınlar şiddet görmeye devam ediyor