Adnan Oktar davasında beraat kararı verilmesinin ardından başlayan ‘yargıya müdahale’ tartışmalarına, örgütü çökerten operasyonları yapan eski emniyet müdürü de katıldı: Bir Ak Partili ve bir CHP’li…

Adnan Oktar suç örgütünün eski mensuplarından Özkan Mamati ve iş insanı Fırat Develioğlu Ak Parti MKYK üyesi Hayati İnanç hakkında ‘adil yargılamayı etkilemek’ ve ‘Adnan Oktar Suç Örgütü’ne yardım’dan suç duyurusu yaptı.

Yapılan suç duyurusunda Adnan Oktar suç örgütüne beraat kararı veren hakim ve savcılarla ilgili açılan davaya Ak Parti MKYK üyesi Hayati İnanç’ın müdahale ettiği öne sürüldü.

Haftalardır Türkiye’nin gündeminde olan ‘yargıda rüşvet iddiaları’nın başka bir boyutunun tartışılmasına neden olan olay hakkında Adnan Oktar örgütünü çökerten operasyonları yürüten emekli emniyet müdürü Furkan Sezer de açıklama yaptı. 

‘Adnan Oktar üzerindeki kanatlarınız’

Sezer “Bu dava siyaset ve ideolojiler üzeri bir dava dedik, ama bazıları bunu yanlış anlamış; bir Ak Parti MKYK üyesi CHP listesinden Adalet Bakanlığı’nın çok önemli bir kuruluna giren bir yargı mensubuyla birilerini kurtarmak için canhıraş şekilde koşturuyor. Efendilikten sıyrılmayayım diyorum ancak bu dava için, Adnan Oktar Suç Örgütünün mağdur ettiği kız çocuklarının bir damla gözyaşı için dünyayı yakarız. Ha bu arada başka günahlarınız da var, önce Adnan Oktar ve avenesinin üzerindeki kanatlarınızı kıralım, sonra sıra onlara gelecek, arsızlar” dedi. 

10Haber’in ulaştığı emekli emniyet müdürü Furkan Sezer bahsettiği isimlerin yargıya birçok kez müdahale ettiğini belirterek “Bu dosyaları politik bir sebeple takip etmiyorlar. Allah için yapmadıkları çok açık. İstedikleri dosyaya bilirkişi ataması yapabiliyorlar” dedi. 

‘Adliyeyi çiftlik haline getirdiler’

Eski emniyet mensubu olduğunu hatırlatan Sezer “Dedikoduyla değil delille konuşurum. Yüzlerce kız çocuğu var dosyada. Bu dosyayı mı buldunuz müdahale edecek? 12 yaşında taciz edilen kız var davada” diye konuştu.

İsim vermeden yaptığı açıklamasında Sezer yargıya müdahale edenleri kastederek “Bunların bir tane değil günahı. Topluma mal olmuş birçok davaya müdahale ettiler. Adliyeyi çiftlik haline getirmişler” dedi. 

Sezer ilerleyen günlerde konuyla alakalı daha detaylı açıklama yapacağını da söyledi. 

Adnan Oktar Örgütü: ’10 yaşındaki kızını örgüte getiren var’