Amasya'da uzun yolda bebeğini emzirmekte zorlanan anneler için yeni bir uygulama hayata geçirildi, otobüslerin içinde özel alan yaratıldı. Bu uygulamayla birlikte anneler, bebeklerini emzirip altını değiştirebiliyor.

Bebeği olan anneler için gidecekleri yere hazırlanmak kadar yolculuklar da oldukça zor. Çünkü uzun yolu otobüsle gitmeyi tercih eden anneler çocuklarını emzirmek istediğinde otobüsteki kalabalıktan ve sıkışıklıktan rahatsız oluyor. Kimi sütünü sağarak bebeğini beslemeyi tercih ederken kimi de kat kat kıyafetler altında bebekler kan ter içinde kalarak besliyor. Amasya İl Sağlık Müdürlüğü ise anne sütünü özendirmek ve annelerin rahatlığı için annelere özel konfor alanları oluşturulmasını sağladı.

Uygulamanın hayata geçirilmesindeki ilk adım ise bir şehirlerarası otobüs firmasıyla iş birliği yapmak oldu. Firmanın her otobüsünde, annenin bebeğiyle oturduğu yer, kimsenin göremeyeceği şekilde kapatıldı. Bu sayede, uzun saatler yolculuk yapan anneler, oluşturulan alanda bebeklerini rahatça emzirip altlarını rahatça değiştirebiliyor.

Anne Esma Tosun, uygulamayı güzel bulduğunu söyledi ve “Şehirlerarası uzun yolculuk yapıyorum. Uygulamayı gerçekten çok güzel buldum. Bebeğimi otobüsteyken emzirmem gerekti ve yetkililerde bana böyle bir kolaylık sağladılar. Çok rahat yol boyunca emzirebildim. Bebeğimin altını değiştirmekte ve emzirmekte hiç sıkıntı yaşamadım” dedi.

Artık bebeklerin otobüse bindiklerinde ağlamayacaklarını belirten İl Sağlık Müdürlüğü Bebek Dostu İl Koordinatörü Gamzenur Uçar ise “Bu proje Türkiye’de bir ilki temsil ediyor. Annelerimizi daha konforlu bir alana nasıl taşıyabiliriz diye düşündük. Firmamız da sağ olsun bize destek verdi, projemize sahip çıktı. Firmanın tüm otobüslerinde bu projeyi hayata geçireceğiz. Bu vesileyle de annelere daha konforlu bir alan, emzirmeleri için gayet güzel bir yer tasarladık. Artık bebekler otobüse bindiklerinde ağlamayacaklar, mutlu yolculuk edecekler. Dolayısıyla anneler otobüsleri daha çok tercih edecekler diye düşünüyorum” diye konuştu.

Yatalak babasını çöp evde buldu ve annesini suçladı