Antalya'da 12-13 Şubat tarihlerinde etkili olan sağanak sele neden olmuştu ve bir kişi ölmüştü. Kentin dört ilçesi için AFAD 92 Milyon TL acil destek ödemesi gönderdi.

Antalya’da 12-13 Şubat tarihleri arasında sel yaşandı ve 6 ilçede eğitime ara verildi. Kepez ilçesinde Gazi Bulvarı’nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi’ndeki bir otomobilde sel nedeniyle mahsur kalan 47 yaşındaki Halil Yıldız öldü. Selin büyük hasar verdiği dört ilçeye zararların telafisi ve acil ihtiyaçların karşılanması için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Antalya Valiliğine 92 milyon lira Acil Destek Ödemesi gönderildi.

Sel nedeniyle bazı araçlar sürüklenmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre bu kapsamda Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu ilçelerinin “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildi. Yerlikaya “Genel Hayata Etkili Afet Bölgelerinde selden kaynaklı 505 iş yeri ve 2 bin 261 konut eşya zararının telafisi ile diğer acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla AFAD tarafından Antalya Valiliğine 92 milyon lira Acil Destek Ödemesi gönderildi. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” dedi.

Sular çekildi, selin bilançosu ortaya çıktı: Antalya yaralı