Afyonkarahisar'da araçta ölü bulunan kişiye ilişkin soruşturmada 11 kişi takibe alındı. M.Ü. isimli bir kişi de takip ediliyordu ve cinayette kullandığı silahı satarken yakalandı.

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde önceki gün park halindeki bir otomobilin sürücü koltuğunda hareketsiz bir kişi görüldü. Görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi ve olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kontrolde, kapısı açık aracın sürücü koltuğunda oturur vaziyetteki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Ekipler, başından tabancayla vurulan kişinin 18 yaşındaki Halilhan Kahya olduğunu tespit etti. Savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Kahya’nın cansız bedeni, hastane morguna kaldırıldı.

Cinayet şüphesi ile soruşturma başlatıldı. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, güvenlik kamerası ve mobese kayıtlarını incelemelerinin ardından şüphelendiği 11 kişiyi takibe aldı. 10 şüpheli ifadelerinin ardından bırakılırken, fiziki takibe alınan 50 yaşındaki M.Ü. olayda kullanıldığı tespit edilen tabancayı satmaya çalışırken JASAT ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan M.Ü., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliye sevk edildi.

Senem’i öldürmüştü: Cinayet aletini de, cezadan yırtma yollarını da internette aramış